Početna Off 77 pregleda

Ovo nikada niste vidjeli: Najbrža "šupa" na svijetu juri čak 160!

1

Entuzijast po imenu Kevin Nicks postao je pravi hit na internetu nakon što je svoju "šupu" potjerao brzinom čak 160 km/h...

Svoj VW Passat iz 1999. godine istjunirao je do neprepoznatljivosti. 2015. godine. Nezadovoljan njegovim dotadašnjim izgledom Britanac Kevin Nicks odlučio je učiniti neke preinake te svoj limeni automobil pretvoriti u drvenu kućicu. Na konstrukciju svoga Passata dodao je još jednu, čeličnu, koju je poslije obložio drvetom. Šest mjeseci nakon te odluke iz njegove garaže izlazi drvena kuća na kotačima, pogonjena benzinskim motorom V6 sa 190 konja.

1 | Author: Digital Trends foto: Digital Trends

Znantno povećavši obujam svog vozila, kao i masu koja sada iznosi nešto više od 2000 kilograma, za pokretanje toga čuda na kotačima trebalo je načiniti i neke preinake na motoru koji sada razvija 265 konjskih snaga, što je trenutačno dovoljno da ova kućica postigne brzinu gotovo 160 kilometara na sat. Iako rogobatno izgleda, Passat nije izgubio udobnost, a nepreglednost vozila riješena je postavljanem širokokuktnih kamera. Četiri mjeseca nakon što su riješena sva tehnička pitanja Kevin je dobio dozvolu za registraciju svoga ljubimca te je postao pravi hit na britanskim cestama. Na pitanje novinara hoće li prodati svoj izum Kevin je odgovorio da neće i da ima još neke planove za svoj VW Passat.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.