Početna Off 11513 pregleda

Policija uništila dva BMW-a jer su driftali po javnim cestama

FOTO: Facebook

Policija je podijelila video i fotografije šarenog BMW-a E46 i žutog E36 koji su zgnječeni u preši za automobile. Uz snimku je pisalo kako “pravda zahtijeva uništenje vozila”

Policije diljem svijeta sve se drastičnijim metodama bore protiv obijesne vožnje i "divljanja" po cestama. U SAD-u redovito zapljenjuju aute prekršiteljima, a u nekim državama ih nakon toga čak i uništavaju. Francuska policija je pokazala da se ne šali i prešom je uništila dva BMW-a serije 3 nakon što su navodno snimljeni kako driftaju javnim ulicama u mjestu Tourville-la-Rivière, u sjevernom dijelu Francuske. Jedan od vlasnika tvrdi da mu nije pružena prilika za ozbiljnu pravnu obranu prije nego što mu je vozilo uništeno.

Policija je podijelila video i fotografije šarenog BMW-a E46 i žutog E36 koji su zgnječeni u preši za automobile. Uz snimku je pisalo kako “pravda zahtijeva uništenje vozila” nakon što su navodno u svibnju sudjelovala u nezakonitim radnjama. Na Instagramu, korisnik @alann_abt, koji je navodno vlasnik žutog auta, tvrdi da je njegova trojka E36 zaplijenjena zbog snimke iz automobila na kojoj se vidi kako drifta u praznoj industrijskoj zoni. Nekoliko dana nakon što je naivni vozač video stavio na društvene mreže, policija je došla na njegovu adresu i zaplijenila automobil. Vozač tvrdi da nije imao priliku organizirati pravnu obranu prije nego što mu je automobil uništen. Dodao je da bi prihvatio kaznu, no smatra da je uništenje automobila ipak bio korak previše.

Sada se za njega organizira crowdfunding kampanja skupljanja novca za odvjetnika. Prema internetskoj stranici na kojoj je pokrenuta crowdfunding kampanja, automobil je zaplijenjen dok je njegov vlasnik bio na poslu, te tako nije dobio priliku da izvadi svoje stvari iz vozila. Ročište će se održati 15. siječnja 2024.

Francuzi su jako pooštrili prometne zakone 2018. godine, s posebnim naglaskom na ono što nazivaju "kaskaderskom vožnjom". Takva vrsta vožnje u koju po zakonu spada i driftanje u Francuskoj je kazneno djelo za koje se u najgorem slučaju može dobiti do tri godine zatvora i novčana kazna do 75.000 eura.  Osim toga, vozačima se može privremeno oduzeti vozačka dozvola do tri godine, a vozilo uključeno u djelo može se oduzeti.Uvođenje strožih kazni uslijedilo je nakon povećanja ovakvih prekršaja na cestama za 1400 posto, tvrdio je tada ministar pravosuđa.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.