Početna Off 19 pregleda

Uber prijavio Mađarsku jer su ih prisilili na prekid poslovanja

Uber
Vidi galeriju 1/4
Uber prijavio Mađarsku jer su ih prisilili na prekid poslovanja Uber prijavio Mađarsku jer su ih prisilili na prekid poslovanja Uber prijavio Mađarsku jer su ih prisilili na prekid poslovanja Uber prijavio Mađarsku jer su ih prisilili na prekid poslovanja

Američki proizvođač aplikacije za posredovanje u uslugama prijevoza Uber objavio je da je prijavio Mađarsku EU zbog zakona koji ga je prisilio na obustavu poslovanja u toj zemlji

Američki proizvođač aplikacije za posredovanje u uslugama prijevoza Uber objavio je da je prijavio Mađarsku Europskoj uniji zbog zakona koji ga je prisilio na obustavu poslovanja u toj zemlji. Američka je kompanija u četvrtak objavila da je zatražila istragu protiv Mađarske zbog, kako smatraju, "očiglednog kršenja temeljnih načela jedinstvenog europskog tržišta".

Uber | Author: Arhiva foto: Arhiva

Prethodnog je mjeseca Uber obustavio poslovanje u toj zemlji, navodeći kao razlog novi zakon koji mu - kako tvrde - onemogućuje poslovanje. Potaknut prosvjedima taksista, mađarski je parlament usvojio zakon na temelju kojeg vlasti na godinu dana mogu blokirati poslovanje operatera taksi usluga bez primjerenog dispečerskog centra. 

Uber | Author: Arhiva foto: Arhiva

Taksisti su se žalili na nagli pad potražnje i tražili da Uberovi vozači zadovolje iste stroge kriterije kao i profesionalni taksisti. Iz Ubera su na usvojeni zakon odgovorili tvrdnjom da "onemogućuje mađarskim vozačima da zarađuju vozeći vlastite automobile, unatoč tome što imaju dozvole i uredno plaćaju porez".

Uber | Author: Arhiva foto: Arhiva

Sredinom srpnja Mađarska je postala prva zemlja EU u kojoj je Uber obustavio poslovanje. Američka je kompanija inače ušla na mađarsko tržište u studenom 2014. godine i u međuvremenu je za usluge prijevoza registrirala oko 1.200 vozača i 160.000 putnika.

Uber spada među najvrijednije inovativne kompanije u svijetu, njezina je tržišna kapitalizacija procijenjena na 68 milijardi dolara nakon širenja poslovanja u više od 50 zemalja, uključujući i 21 članicu EU-a.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.