Početna Off 12 pregleda

Volkswagen ukida 30 tisuća radnih mjesta

Volkswagen

Grupacija Volkswagen postigla je sporazum sa sindikatima o ukidanju 30.000 radnih mjesta u matičnom brendu do 2025. godine u Njemačkoj, kako bi se izbjeglo stvaranje viška radne snage

Ovaj plan donijet će godišnju uštedu od 3,7 milijardi eura i podići operativnu marginu na 4% do 2020. godine. Operativna margina kojoj teži Volkswagen i dalje je manja od konkurentskih, primjerice grupacija PSA pokušava postići 6%.

Volkswagen | Author: Auto start foto: Auto start

Grupacija Volkswagen pokušava povećati uštede u svojim poslovima u Njemačkoj, gdje su troškovi proizvodnje visoki. Istovremeno, tvrtka mora naći milijarde eura za isplate kazni i odšteta zbog skandala u vezi s emisijama plinova iz dizelskih motora, ali i da izvrši strateški zaokret u pravcu razvoja električnih modela, povezanih i autonomnih automobila.

Volkswagen | Author: Auto start foto: Auto start

Oko 23.000 radnih mjesta bit će ukinuto zahvaljujući prijevremenoj mirovini i smanjenju broja zaposlenih koji nemaju puno radno vrijeme. Radna mjesta bit će ukinuta i u Sjevernoj Americi, Brazilu i Argentini, priopćio je Volkswagen, koji zapošljava 624.000 ljudi diljem svijeta. Sindikati su pristali na ovo smanjenje u zamjenu za obećanje uprave da će kreirati 9000 novih radnih mjesta u području električnih automobila, uglavnom u tvornicama u Njemačkoj.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.