Početna Tech 384 pregleda

Goodyear će u svemiru proučavati reagiranje materijala za gume

FOTO: GOODYEAR

Goodyear namjerava na Međunarodnoj svemirskoj postaji u drugoj polovici ove godine testirati reakciju materijala koji se upotrebljavaju pri izradi guma. Rezultati će pokazati dodatne mogućnosti za eventualno poboljšanje prianjanja guma i iskoristivost goriva

Goodyear Tire & Rubber Company namjerava ove godine u Američkome nacionalnom laboratoriju, koji djeluje pri Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS), izvesti testiranje komponenata gume. U uvjetima mikrogravitacije na svemirskoj postaji proučit će nastajanje jedinstvenih strukturnih oblika silike (silicijeva dioksida), koji se ne mogu stvoriti na Zemlji. Budući da se silika upotrebljava kao materijal za izradu guma, njezine nove molekulske strukture mogle bi omogućiti bolju iskoristivost goriva i druga poboljšanja u izdržljivosti guma, stoga će se Goodyearovi inženjeri i znanstvenici na temelju prvih proučavanja odlučiti bi li bilo vrijedno razmisliti o daljnjim istraživanjima.

Author: GOODYEAR foto: GOODYEAR

Nedavni akademski eksperimenti u uvjetima mikrogravitacije pokazali su mogućnosti stvaranja jedinstvenih morfoloških svojstava koja bi mogla pridonijeti razvoju izdržljivijih proizvoda.

GOODYEAR BH-03 GUMA BUDUĆNOSTI | Author: GOODYEAR foto: GOODYEAR

Istraživanje će se odvijati na osnovi sporazuma s Centrom za napredak znanosti u svemiru (CASIS), koji ima ovlaštenje NASA-e za upravljanje Američkim nacionalnim laboratorijem ISS. On omogućava kompanijama i istraživačima da na nov i jedinstven način provjeravaju materijale koje upotrebljavaju u svojoj proizvodnoj liniji. Kako je naglasila direktorica za gospodarske inovacije u CASIS-u Cynthia Bouthot, Goodyear svojim namjerama dokazuje da radi poboljšanja svoje proizvodne linije razmišlja izvan ustaljenih okvira.

GOODYEAR BH-03 GUMA BUDUĆNOSTI | Author: GOODYEAR foto: GOODYEAR

Goodyear se smatra pionirom inovacija na području guma, povezanih sa svemirom, jer se ponosi prvim i jedinim gumama na Mjesecu i brojnim provedenim projektima s agencijom NASA. To dokazuje njegovu odlučnost da bi radi razvoja novih tehnologija, koje bi donijele revolucionarne proizvode sa stvarnim prednostima za korisnika, otišao i na kraj svijeta, a čak i izvan njega.

Author: GOODYEAR foto: GOODYEAR

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.