Početna Tech 7227 pregleda

Ovako izgleda Teslin pogon nakon 1,6 milijuna kilometara

Ovako izgleda Teslin pogon nakon 1,6 milijuna kilometara
FOTO: Twitter

Prije nekoliko dana tvrtka Tesla je na svojemu Twitter profilu objavila slike rastavljenoga pogona Tesle Model 3 nakon 1,6 milijuna kilometara

Električni automobili imaju mnogo manje pokretnih dijelova u svojemu pogonu nego klasični automobili s motorima s unutarnjim izgaranjem. Osim toga, zbog načina razvijanja snage elektromotorima nisu potrebni stupnjevi prijenosa pa se tako ostvaruje dugovječnost pogonskog sklopa. Upravo se zato može reći kako su električni automobili znatno pouzdaniji

Tesla ukida boje automobila | Author: Tesla Motors foto: Tesla Motors

Prvotni cilj za stvaranja Teslina pogona bio je nadmašiti 320.000 kilometara bez ikakvih intervencija, ali nakon što su dizajneri vidjeli koliko su uspješni rezultati, povećali su 'apetite' na 1,6 milijuna kilometara. Takav veliki test upravo je došao kraju, a rezultati su vidljivi na fotografijama. 

Elon Musk u novim problemima Model 3 Dobre vijesti: Tesla obara prodajne rekorde

Očito je kako čak i nakon toliko kilometara zupčanici pogona izgledaju gotovo identično, kao novi. Iako mehaničkih nedostataka nema, u Tesli tvrde kako posljednjih mjeseci još i dalje razvijaju i napreduju u razvoju komponenti za velika opterećenja. 

Ovako izgleda Teslin pogon nakon 1,6 milijuna kilometara | Author: Twitter foto: Twitter

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.