Početna Tech 1286 pregleda

Pet puta sigurnije: Hyundaijevo otključavanje otiskom prsta

FOTO: Hyundai

Hyundai će na svojim automobilima početi koristiti tehnologiju očitavanja otiska prsta, a prvi model koji će ju usvojiti je Santa FE i to već u prvome kvartalu iduće godine

Author: Hyundai foto: Hyundai

Ovaj novitet Hyundai je nedavno predstavio na eventu u Kini, gdje će ova tehnologija premijerno zaživjeti, a potom će se proširiti i na ostala tržišta. Pametna tehnologija očitavanja otiska prsta omogućit će vozaču da otključa automobil pa i da ga pokrene. Sve to moguće je uz pomoć biometričkog senzora na ručki vrata i još jednome čitaču pokraj upravljača.

Author: Hyundai foto: Hyundai

Hyundai će također koristi prednosti ove tehnologije pružanjem prilagođenog iskustva vožnje. Informacije o postavkama vozila i vožnje koje je vozač odabrao usklađivat će i sparivati s otiskom prsta. Štoviše, sustav ima mogućnost brzog učenja i obrađivanja podataka o otiscima prstiju uz pomoć dinamičkog ažuriranja, što mu omogućuje kontinuirano poboljšanje rada.

Author: Hyundai foto: Hyundai

Hyundai naglašava kako su šanse da ova pametna tehnologija pogriješi i očita krivi otisak prsta kao vozačev 1 : 50.000. Stoga je Hyundaijeva nova tehnologija pet puta sigurnija od uobičajenih automobilskih ključeva, uključujući i 'pametne ključeve'.

Author: Hyundai foto: Hyundai

Hyundai planira još više razviti i proširiti primjenu ove tehnologije pa će, između ostaloga, biti moguće i podešavanje temperature u kabini, položaja upravljača retrovizora te mnoge druge opcije, koje će se prilagođavati prema želji vozača. 'Tako će uskoro svi budući vlasnici Hyundaija uživati u ultimativnome kvalitetnom iskustvu vožnje', naglašava Albert Bierman, šef Hyundaijeva istraživačko razvojnog odjela.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.