Početna Auto 181 pregleda

Zvijer koja spava između standardnog i GTS modela: BMW predstavio M4 CS

M4 CS
Vidi galeriju 1/6
Zvijer koja spava između standardnog i GTS modela: BMW predstavio M4 CS Zvijer koja spava između standardnog i GTS modela: BMW predstavio M4 CS Zvijer koja spava između standardnog i GTS modela: BMW predstavio M4 CS Zvijer koja spava između standardnog i GTS modela: BMW predstavio M4 CS Zvijer koja spava između standardnog i GTS modela: BMW predstavio M4 CS Zvijer koja spava između standardnog i GTS modela: BMW predstavio M4 CS

Nakon što je 'hardcore' GTS verzija uvelike rasprodana, novi s M4 CS oznakom postaje najsnažniji M4 koji se može kupiti...

Odmah nakon službene premijere modela M4 CS iz BMW-a su najavili kako će oznaku CS ubuduće koristiti na najsnažnjim verzijama svojih M automobila, a konkretno u ovome slučaju ta oznaka znači dodatnih 10 KS i 50 Nm u odnosu na standardni M4. Tako novi M4 CS raspolaže s 460 KS i 600 Nm okretnoga momenta, što je dovoljno da do stotke sprinta samo 3,9 sekundi i razvije elektronski ograničenih 280 km/h. 

M4 CS | Author: BMW foto: BMW

Nov je i 7-stupanjski M-DCT automatski mjenjač koji je u usporedbi sa standardnim rekalibriran i prilagođen za 'track day' upotrebu. Na veliko razočarenje fanova, M4 CS neće biti moguće kupiti u verziji s ručnim mjenjačem.

M4 CS | Author: BMW foto: BMW

Uz povećanje snage M4 CS zahvatila je i dijeta, a 'smršavio' je čak 32 kilograma u odnosu na standardni M4, zahvaljujući karbonskim dijelovima i umecima. Vrijeme M4 CS-a na Nurburgringu zaustavilo se na 7 minuta i 38 sekundi, što je 14 sekundi brže od standardne izvedbe, ali i 10 sekundi sporije od vremena 'hardcore' GTS-a. 

M4 CS | Author: BMW foto: BMW

Osim povećanja snage i smanjenja broja kilograma, promjene su zadesile i ovjes, koji je modificiran i unaprijeđen, a uz ultralagane 19 i 20-colne kotače te Michelin Pilot Sport Cup 2 gume, zabava na trkaćoj stazi je zagarantirana. 

M4 CS | Author: BMW foto: BMW

Cijena ovoga poboljšanog M4 u Njemačkoj je 116.900 eura, a planira se prodaja do sredine 2018. godine.

M4 CS | Author: BMW foto: BMW

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.