Početna Auto 894 pregleda

Koenigsegg Agera RS: Najbrži automobil na svijetu s trona skinuo Bugatti

1
Vidi galeriju 1/4
Koenigsegg Agera RS: Najbrži automobil na svijetu s trona skinuo Bugatti Koenigsegg Agera RS: Najbrži automobil na svijetu s trona skinuo Bugatti Koenigsegg Agera RS: Najbrži automobil na svijetu s trona skinuo Bugatti Koenigsegg Agera RS: Najbrži automobil na svijetu s trona skinuo Bugatti

Švedski hiperautomobil s ogromnih 1360 "konja" srušio je Veyronov brzinski rekord, u isto vrijeme i rekord 0 - 400 - 0 novoga Bugatti Chirona

Nakon što je nedavno skinuo rekord Bugatti Chirona (0 - 400 - 0 km/h), Koenigsegg je odlučio srušiti još jedan svjetski rekord, koji je također držao Bugatti, i to istim automobilom. Novi brzinski rekord 457 km/h postavljen je u Nevadi, na zatvorenoj dionici ceste između Las Vegasa i Pahrumpa.

1 | Author: Koenigsegg foto: Koenigsegg

Dosadašnji rekord držao je Bugatti Veyron Super Sport, a postavljen je 2010. godine. Godinu kasnije plasirana je cestovna verzija tog automobila pod imenom Bugatti Veyron Super Sport World Record Edition, ali s elektronički ograničenom brzinom na 415 km/h, u svrhu očuvanja guma.

1 | Author: Koenigsegg foto: Koenigsegg

Agera RS koristi 5,0-litreni biturbo motor V8 s 1360 KS i 1371 Nm okretnoga momenta. Masa automobila bez tekućina iznosi 1295 kg, a misiju 0 - 400 - 0 km/h odradi za samo 33,44 sekunde, dok Bugatti Chiron treba dodatnih 8,5 sekundi za isti zadatak. Michelin trenutno razvija gume koje bi trebale izdržati sile uzrokovane ovakvim nadnaravnim brzinama hiperautomobila. Ako uspije sigurno u bliskoj budućnosti možemo očekivati još ovakvih rekorda.

1 | Author: Koenigsegg foto: Koenigsegg

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.