Početna Auto 148 pregleda

Lamborghini Terzo Millennio: Električni Lambo za treći milenij

1
Vidi galeriju 1/9
Lamborghini Terzo Millennio: Električni Lambo za treći milenij Lamborghini Terzo Millennio: Električni Lambo za treći milenij Lamborghini Terzo Millennio: Električni Lambo za treći milenij Lamborghini Terzo Millennio: Električni Lambo za treći milenij Lamborghini Terzo Millennio: Električni Lambo za treći milenij Lamborghini Terzo Millennio: Električni Lambo za treći milenij Lamborghini Terzo Millennio: Električni Lambo za treći milenij Lamborghini Terzo Millennio: Električni Lambo za treći milenij Lamborghini Terzo Millennio: Električni Lambo za treći milenij

Ovaj koncept električnog automobila obuhvaća pet tehnoloških ciljeva koje je talijanski proizvođač zamislio u svojoj viziji partnerstva sa svjetski poznatim američkim institutom Massachusetts Institute of Technology

Lamborghini je u Bostonu na specijalnom eventu pokazao svoju novu električnu ideju budućnosti, nazvanu Terzo Millennio. U prijevodu to znači treće tisućljeće, a dizajnom ovaj atraktivni Lambo nije daleko od toga.

1 | Author: Lamborghini foto: Lamborghini

Sustav pohrane energije, inovativni materijali, sustav pogona, vizionarski dizajn i emocije, pet je prioritetnih područja koje je Lamborghini zacrtao za Terzo Millennio. Pokušat će koristiti električne superkapacitatore umjesto klasičnih baterija, kako bi automobil dobio više energije a manje gubitaka u odnosu na tradicionalne električne automobile.

1 | Author: Lamborghini foto: Lamborghini

Koristit će se naprednije strukture karbonskih fibera, a i sami dijelovi karoserije koristit će se u svrhu skladištenja energije. Ova sofisticirana struktura iz karbona trebala bi imati mogućnost "samozacjeljivanja", odnosno materijal će automatski "zatvarati" eventualne pukotine i oštećenja strukture.

1 | Author: Lamborghini foto: Lamborghini

Lamborghini je svoj tradicionalni pogon na sve kotače u ovome konceptu podigao na viši nivo, pa svaki kotač koristi svoj integrirani električni motor. Trenutačno je ovaj koncept samo u statičnom obliku, ne može se (još) voziti, no uspješno je pokazao kakvu budućnost vide talijanski inženjeri. 

1 | Author: Lamborghini foto: Lamborghini

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.