Početna Auto 156 pregleda

Rolls-Royce Sweptail: 85 milijuna za jedinstveni i najskuplji novi auto ikada

Sweptail
Vidi galeriju 1/6
Rolls-Royce Sweptail: 85 milijuna za jedinstveni i najskuplji novi auto ikada Rolls-Royce Sweptail: 85 milijuna za jedinstveni i najskuplji novi auto ikada Rolls-Royce Sweptail: 85 milijuna za jedinstveni i najskuplji novi auto ikada Rolls-Royce Sweptail: 85 milijuna za jedinstveni i najskuplji novi auto ikada Rolls-Royce Sweptail: 85 milijuna za jedinstveni i najskuplji novi auto ikada Rolls-Royce Sweptail: 85 milijuna za jedinstveni i najskuplji novi auto ikada

Nepoznati bogataš 2013. je došao u Rolls Royce s posebnom željom da mu naprave jedinstveni automobil. Sweptail je rezultat toga i otkriven je prije nekoliko dana. Vrijedi 10 milijuna funti...

Rolls-Royce Sweptail automobil je koji procijenjenom cijenom 10 milijuna funti (85 milijuna kuna) ulazi u povijest kao najskuplji novi automobil. Možda ne košta kao Ferrari 250 GTO iz 1962., koji je na aukciji "otišao" za 38,5 milijuna dolara, ali njih ima još nekoliko desetaka dok je Sweptail jedan i jedinstven. 

Sweptail | Author: Rolls-Royce foto: Rolls-Royce

Njegov vlasnik (njegov identitet nije poznat) prije nekoliko dana je na zabavi na talijanskome jezeru Como otkrio ono na čemu su stručnjaci Rolls-Roycea radili prošle četiri godine. Sweptail je tako personaliziran do zadnjega detalja. Ovaj veliki dvosjed dizajnerski se ugledao na luksuzne jahte. 

Sweptail | Author: Rolls-Royce foto: Rolls-Royce

Tajanstveni bogataš očito dijeli i ukus Jamesa Bonda jer u središnjoj konzoli je izrađen mehanizam koji pritiskom gumba otvara hlađeni spremnik u kojem je šampanjac iz godine u kojoj je i on rođen, uz dvije kristalne čaše. Da se vlasnik ne bi previše umorio, boca koja je u mehanizmu lagano će se nagnuti kako bi je lakše izvadili, a tu su i skriveni pretinci za aktovke ili torbu za laptop.

Sweptail | Author: Rolls-Royce foto: Rolls-Royce

Tradicionalni detalji iz povijesti Rolls-Roycea vide se i u golemome panoramskom krovu. Za pogon ovog unikata zadužen je 6,75-litreni V12 motor s dva turbopunjača.

Sweptail | Author: Rolls-Royce foto: Rolls-Royce

Iz Rolls-Roycea kažu da im je ovaj poznavatelj unikata i vlasnik jahti i aviona pristupio sa željom da naprave auto kakvoga nema. Odmah je bio blisko povezan s dizajnerskim timom kojemu je rekao da želi automobil koji će biti nadahnut zlatnim dobom Rolls-Roycea iz prve polovice 20. stoljeća. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.