Početna Auto 109 pregleda

Pedeset godina Lamba u Japanu proslavljeno posebnim modelom

1
Vidi galeriju 1/8
Pedeset godina Lamba u Japanu proslavljeno posebnim modelom Pedeset godina Lamba u Japanu proslavljeno posebnim modelom Pedeset godina Lamba u Japanu proslavljeno posebnim modelom Pedeset godina Lamba u Japanu proslavljeno posebnim modelom Pedeset godina Lamba u Japanu proslavljeno posebnim modelom Pedeset godina Lamba u Japanu proslavljeno posebnim modelom Pedeset godina Lamba u Japanu proslavljeno posebnim modelom Pedeset godina Lamba u Japanu proslavljeno posebnim modelom

Monstruozni superauto, s punim imenom Aventador S Roadster 50th Anniversary Japan, pokreće 6,5-litreni atmosferski motor V12, koji razvija ogromnih 730 konjskih snaga

Tek što je nedavno na Frankfurt Motor Showu predstavljen Aventador S Roadster, već je dobio posebnu verziju u limitiranoj seriji sa samo pet primjeraka, koja slavi pola stoljeća postojanja Lamborghinija u Zemlji izlazećeg Sunca.

1 | Author: Lamborghini foto: Lamborghini

Tehnički gledano svaki od ovih pet automobila je poseban, jer je dizajn inspiran jednim od pet prirodnih elemenata japanske kulture: zemljom, vjetrom, vatrom, vodom i nebom.

1 | Author: Lamborghini foto: Lamborghini 1 | Author: Lamborghini foto: Lamborghini

Prvi ovdje predstavljeni model je "voda". Kako bi zabljesnuo punim sjajem tim od deset stručnjaka uložio je preko 170 sati rada i truda, a šest ljudi je preko stotinu sati radilo na šivanju posebnog interijera. Japan je drugo najvažnije tržište za Lamborghini, stoga su Talijani imali dobar razlog za ovaj potez.

1 | Author: Lamborghini foto: Lamborghini 1 | Author: Lamborghini foto: Lamborghini

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.