Početna Auto 83 pregleda

Snaga i masa pod kontrolom

Volvo AWD pogon
Vidi galeriju 1/5
Snaga i masa pod kontrolom Snaga i masa pod kontrolom Snaga i masa pod kontrolom Snaga i masa pod kontrolom Snaga i masa pod kontrolom

Volvo je 20. godina AWD pogona proslavio u Austriji

Na obali austrijskog jezera Hintensee, kroz testne smo vožnje, zajedno sa Volvom proslavili dvadeset godina od kad je svijetlo reflektora ugledao prvi Volvo s pogonom na sva četiri kotača, veliki karavan V70R AWD (All Wheel Drive).

Volvo AWD pogon | Author: Volvo foto: Volvo

Ovaj smo put na snijegom pokrivenoj zaleđenoj stazi, isprobali vozne karakteristike AWD modela iz serije 40, 60 i najnovije serije 90. Najviše nas se dojmila najsnažnija benzinska verzija XC90 T6 R - Design, veliki SUV kojem ispod poklopca motora kuca srce od 316 KS. Impresivne vozne karakteristike i obilje snage, čak i na ledenoj podlozi (usprkos činjenici da smo vozili na standardnim zimskim gumama), itekako su dolazile do izražaja.

Volvo AWD pogon | Author: Volvo foto: Volvo

Izbalansiranost mase vozila te sofisticirana elektronska raspodjela snage između prednjih i stražnjih kotača, čini od ovog velikog i teškog automobila pravu drift jurilicu...

Više o ovom atraktivnom testu pročitajte u sljedećem broju Auto starta.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.