Početna Auto 25 pregleda

Uber u Madridu lansirao prvu flotu električnih automobila

Uber

Električna vozila su dio UberONE usluge koja nudi i dodatne bonuse poput internetske veze u autima, a u Uberu se nadaju da će na ovaj način potaknuti liberalizaciju prijevoza

Uber je u četvrtak u Madridu lansirao svoju prvu flotu električnih vozila, objavio je Reuters. Ovime se nadaju da će poboljšati sliku u gradu koji je u studenome uveo niz novih mjera za borbu protiv zagađenja, od limitiranja privatnih automobila u središtu grada do smanjenja brzine na prilazima gradu. 

Uber | Author: Arhiva foto: Arhiva

U glavnom gradu Španjolske, kao i brojnim drugima, Uber je navukao bijes klasičnih taksista. Zbog regulativa i bijesa taksi kompanija, krajem 2014. su i zabranjeni na španjolskim cestama jer je sud rekao da nisu u skladu sa zakonima. No u travnju su se vratili sa UberX uslugom (prije su imali UberPOP) i koristili licencirane vozače. 

Uber | Author: Arhiva foto: Arhiva

Električna vozila su dio UberONE usluge koja nudi i dodatne bonuse poput internetske veze u autima, a u Uberu se nadaju da će na ovaj način potaknuti liberalizaciju sektora dijeljenja prijevoza.

- Htjeli bismo vidjeti više licencija u budućnosti, kaže Carles Lloret iz Ubera. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.