Početna Auto 2223 pregleda

Usporedni test: Citroën C4 Picasso VS Renault Scenic

1
Vidi galeriju 1/7
Usporedni test: Citroën C4 Picasso VS Renault Scenic Usporedni test: Citroën C4 Picasso VS Renault Scenic Usporedni test: Citroën C4 Picasso VS Renault Scenic Usporedni test: Citroën C4 Picasso VS Renault Scenic Usporedni test: Citroën C4 Picasso VS Renault Scenic Usporedni test: Citroën C4 Picasso VS Renault Scenic Usporedni test: Citroën C4 Picasso VS Renault Scenic

1 | Author: Autostart foto: Autostart

Citroën C4 Picasso i novopridošli Renault Scenic dva su najekstravagantnija monovolumena na tržištu. Francuski specijalisti za prijevoz obitelji i nadalje prkose sve brojnijim SUV modelima, a nadmašuju
ih veličinom prostora za putnike i prtljagu te udobnošću putovanja.

Citroën to čini u donekle tradicionalnijoj formi, a Renault se ističe modernijim oblikom, on je poput svojevrsnoga križanca monovolumena i SUV-a. Ističe se i 20-colnim kotačima koji donose i prednosti u vidu bolje apsorpcije rupa i veće agilnosti u vožnji.

1 | Author: Autostart foto: Autostart

Iako ima malo tvrđi ovjes, Renault je u odnosu na Citroën upravljiviji i manje se naginje, pa pruža i više vozačkog užitka nego Picasso. Glede unutrašnjosti oba pružaju obilje mjesta za petero, svaki centimetar unutrašnjosti pomno je isplaniran i praktičan, od najmanjega pretinca do panoramskog krova, sve kako bi putnicima bilo što udobnije. Citroënov središnji zaslon jednostavniji je za korištenje nego Renaultov.

1 | Author: Autostart foto: Autostart 1 | Author: Autostart foto: Autostart

Testirani Scenic u najsnažnijemu Bose paketu pokreće 1.6 dCi motor sa 160 KS, a Picasso motor 1.6 HDI sa 120 KS i paketom Intensive, što opravdava veću Renaultovu cijenu. Doduše i njegov EDC mjenjač s dvije spojke mnogo je brži nego Citroënov. Picasso je dostupan i s dizelskim motorom sa 150 KS, a Scenic i sa 110 i 130 KS, pa bi sa sličnijim motorima usporedba bila legitimnija.

1 | Author: Autostart foto: Autostart

Ipak, Renault je korak ispred glede voznih odlika, što ni ne čudi s obzirom na to da je Picasso na tržištu od 2013. No, oba su kraljevi udobnosti i stila svojstvenoga francuskim monovolumenima. A uživanje u dugim putovanjima, uz veliku sigurnosti, zajamčena je u oba modela.

1 | Author: Autostart foto: Autostart

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.