Početna Auto 2198 pregleda

VW Golf R zbog normi WLTP oslabio 10 'konja'

FOTO: Volkswagen

Tko je dosad kupio Golf R uživat će u njegovoj punoj snazi, a novi kupci bit će zakinuti za deset 'konja'. Volkswagenov najsnažniji kompakt smanjuje snagu kako bi udovoljio novim zakonima o emisiji štetnih ispušnih plinova

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Otkako je nedavno na snagu stupio novi zakon emisiji ispušnih plinova, stvari su se u svijetu autoindustrije počele mijenjati. Tako je Volkswagen smanjio snagu svoje perjanice – Golfa R, koji umjesto nekadašnjih 310 'konja' sada razvija 300 'konja'. To bi značilo kako njegov rival, Honda Civic Type R, sada razvija 320 'konja'.

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Reducirana snaga rezultat je novih normi WLTP koje utječu na potrošnju goriva i emisiju CO2. Volkswagenov glasnogovornik rekao je: 'Zbog novih homologacija napravljene su prilagodbe ispušnog sustava i tretmana ispušnih plinova te snage motora. Odsad će svi modeli Golf R razvijati 300 'konja'. Golf R je drugi kompakt iz Grupacije VW s motorom 2,0 turbo čija je snaga smanjena zbog WLTP-a.

SEAT Leon Cupra POSLJEDICA SEAT Leon Cupra nakon WLTP-a izgubio 10 'konja'

Prošli je tjedan Seat potvrdio kako će smanjiti snagu Seata Leona Cupra 300 na prijašnjih 290 'konja' pa će stoga taj model nositi ime Leon Cupra 290.

Author: Volkswagen foto: Volkswagen


 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.