Početna Magazin 599 pregleda

Na krov, kuku ili vrata svejedno, ali čvrsto ih vežite!

TRANSPORT BICIKLA NA AUTU
Vidi galeriju 1/9
Na krov, kuku ili vrata svejedno, ali čvrsto ih vežite! Na krov, kuku ili vrata svejedno, ali čvrsto ih vežite! Na krov, kuku ili vrata svejedno, ali čvrsto ih vežite! Na krov, kuku ili vrata svejedno, ali čvrsto ih vežite! Na krov, kuku ili vrata svejedno, ali čvrsto ih vežite! Na krov, kuku ili vrata svejedno, ali čvrsto ih vežite! Na krov, kuku ili vrata svejedno, ali čvrsto ih vežite! Na krov, kuku ili vrata svejedno, ali čvrsto ih vežite! Na krov, kuku ili vrata svejedno, ali čvrsto ih vežite!

Za prijevoz bicikla autom potrebni su posebni nosači, ima ih različitih; krovni su funkcionalni, na kuku su najpraktičniji, a na stražnjim vratima su najjeftiniji

Koji je nosač dobar i siguran? Izdvajamo tri načina: prijevoz na krovu vozila, transport na kuki za vuču te na stražnjim vratima. Najčešće viđen prijevoz bicikala je na krovu auta. Profesionalni biciklisti i entuzijasti-amateri, često transportiraju bicikl tim načinom. Bicikli su im udaljeni od ceste, izuzeti od vode i prljavštine. Najveći nedostatak prijevoza na krovu je visina na koju se bicikli moraju podići kod montaže, a tu su i problemi s aerodinamikom.

TRANSPORT BICIKLA NA AUTU | Author: Zoran Majcan foto: Zoran Majcan

Prijevoz bicikla uz pomoć nosača pričvršćenog na vučnu kuku vozila je najpraktičnije, ali i najskuplje. Pametni i univerzalni sustavi jamče sigurnost. Nažalost, bez kuke se ne hoda! Treći je sustav onaj koji se pričvršćuje na stražnja (peta) vrata, ili na prtljažnik limuzine. Sistem je jednostavan za montažu i korištenje te zadovoljava stroge sigurnosne standarde. Za istaknuti je i vidljivost stražnjih svjetala i registarske oznake.

TRANSPORT BICIKLA NA AUTU | Author: Zoran Majcan foto: Zoran Majcan

Renomirani proizvođači nosača bicikla redovito testiraju proizvode i uz pomoć ovlaštenih organizacija za homologaciju, poput ADAC-a, TŰV-a, DECRE… Samo oni koji imaju njihove certifikate su za preporuku. Bicikli se ni na jednom od tri isprobana nosača nisu ni pomakli. Sigurnost bicikla je potpuna. Za upozoriti je kako idealan prihvat ne postoji! Cijene isprobanih nosača kreću se od 449 kn za najjednostavniji sistem za prijevoz jednog bicikla do 4443 kn za najzahtjevniju verziju za vučnu kuku.

TRANSPORT BICIKLA NA AUTU | Author: Zoran Majcan foto: Zoran Majcan
Krovni nosač
Prednosti: Mane:
Čisti pogled pri vožnji unatrag Veći otpor zraka, veća potrošnja
Dostupan prtljažnik Nepristupačnost
  Potrebna veća snaga radi dizanja na veliku visinu, što je vrlo problematično
kod SUV-ova i drugih visokih auta
Nosač na vučnu kuku
Prednosti: Mana:
Najbolje rješenje potrebna kuka
Odgovara za sva vozila  
Niska visina za utovar  
Nosač na stražnjim vratima  
Prednosti: Mane:
Manji otpor Kod nekih modela prekriva pogled kod vožnje unatrag
Niža točka utovara Otežan pristup prtljažniku (potrebno uklanjanje cijelog sistema)
Jeftiniji  

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.