Početna Magazin 2466 pregleda

Odgovorili smo na pitanje: Postoje li 'muški' i 'ženski' auti?

Audi Q3
Vidi galeriju 1/8
Koji su to automobili muški, a koji ženski Koji su to automobili muški, a koji ženski Koji su to automobili muški, a koji ženski Koji su to automobili muški, a koji ženski Koji su to automobili muški, a koji ženski Koji su to automobili muški, a koji ženski Koji su to automobili muški, a koji ženski Koji su to automobili muški, a koji ženski

Iako proizvođači automobila svoje proizvode ne deklariraju kao namijenjene muškoj ili ženskoj populaciji, muški i ženski auti ipak 'postoje'

Muž i žena | Author: VideoBlocks foto: VideoBlocks

Čnjenice su da je kupovna moć žena u zadnje vrijeme porasla i da najčešće u kupovini obiteljskog automobila upravo one imaju početnu i završnu riječ. Stoga su mnoge kompanije uvjerene da je u izradi svakog auta bitno pogoditi onu žensku notu koja je dovoljno tiha da zadovolji muškarca, a opet dovoljno glasna za sve ženske potrebe.

Tako je, naprimjer, pripadnicama nježnijeg spola bitnije da je automobil praktičan, siguran i pregledan, a muškarci se više opterećuju performansama, dodatnom opremom te agregatom ispod poklopca motora. Također žene za kupnje auta više nego muškaraci brinu o potrošnji i troškovima servisa, muškarci su skloniji izabrati auto po reputaciji marke. Tome u prilog ide i istraživanje koje je pokazalo da na tržištu najbolje prolaze modeli koji nisu dominantno orijentirani prema određenom spolu, a pokazalo se i da se danas mnogim ženama sviđaju modeli za koje većina muškaraca misli da su idealan izbor i za njih same. 

Ovo su najbolja nova pick-up vozila koja možete kupiti u Hrvatskoj ISTRAŽIVANJE Ovo su najbolja nova pick-up vozila koja možete kupiti u Hrvatskoj

No današnja je autoindustrija puno je uznapredovala pa je izuzetno teško odrediti koji su auti za žene, a koji za muškarce. Životni je stil također malo drugačiji u odnosu na onaj od prije dvadeset i više godina pa je samim time i svijest kupaca automobila promijenjena. Drugim riječima, ono što je nekada bilo bitno danas više nije i obrnuto. No pored svega ovoga danas i dalje postoje neki automobili na koje se često lijepe etikete 'muški' ili 'ženski'. Tim smo povodom mi izdvojili neke automobile koji se mogu pronaći na našim prometnicama, a za njih možemo reći kako pripadaju određenoj spolnoj populaciji. U tome nam je pomogla naša brojna redakcija Autostarta i 24sata.

 

'MUŠKI' AUTI:

Srednje veliki i sportski 'orijentirani 'automobili kojima nisu strane obiteljske obveze ili veliki auti iz segmenta SUV

 

Subaru Impreza WRX STi

Mnogi u redakciji okarakterizirali su upravo ovaj auto kao jedan od automobila kojima jednostavno ne odgovara vozačica.

subaru impreza  | Author: Subaru foto: Subaru

 

Land Rover Velar

Velik je i jak, baš kako muškarcima i priliči.

Range Rover Velar D300 | Author: Land Rover foto: Land Rover

 

Uz navedeni dvojac, izdvojili smo i pristupačniji našemu životnom standardu:

VW Passat

Vole ga i žene, ali i dalje ih se češće može zamisliti u nekim manjim modelima VW.

Volkswagen Passat | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

 

BMW serije 3

Mnogi će reći kako je za volanom ovog automobila poželjno vidjeti i ženku i kako je 'petica' ipak malo više orijentirana prema muškarcima, cijena je ipak ono što je prevagnulo, a s obzirom na to da su 'trojkice' jeftinije čest su izbor mladih frajera, ali i obiteljskih muževa kojima je 'petica' ipak previše skupa.

BMW SERIJE 3 SEDAN I TOURING | Author: BMW foto: BMW

 

 

'ŽENSKI' AUTI:

Ženama su također privlačni veliki automobili, ali u njima često vole biti samo suvozačice. Za vožnju su im draži ipak malo manji, ali opet profinjeni 'autići'.

 

Renault Clio

Prva pomisao kod 80 posto kolegica na pojam 'ženski auto' bila je upravo na maleni Clio, stoga nema razloga da ga ne uvrstimo na naš popis.

RENAULT CLIO 1.5 DCI GT LINE | Author: Zoran Majcan foto: Zoran Majcan

 

Mazda CX-3

Mali japanski SUV pažnju plijeni gdje god se pojavi, a upravo je veličina, uz agresivan dizajn, razlog što mnoge žene ne bi voljele vidjeti muškarca za njegovim upravljačem.

Svjetska premijera: Nova Mazda CX-3 | Author: Auto start foto: Auto start

 

Audi Q3

Jednostavno je san svake poslovne žene koja cijeni uglađen spoj ljepote i dobrih performansi. Veći modeli ipak više pristaju muškome rodu.

Audi Q3 | Author: Audi foto: Audi

 

Volkswagen Polo

Iakobi ga u sportskoj verziji GTI svaki muškarac poželio u svome voznom parku, ovi slabiji modeli ipak su nešto ženstveniji i primjereniji ljepšim polovicama.

VW Polo | Author: Jurica Galoic PIXSELL foto: Jurica Galoic PIXSELL

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.