Početna Magazin 17598 pregleda

Top 10: Ovo su najzanimljiviji novi auti koji stižu 2024. godine

Iduća godina će nam donijeti ogroman broj premijera novih modela a mi smo za vas izdvojili 10 modela za koje smo sigurni da će izaznavati veliku pažnju

Nakon nekoliko godina stagnacije izazvane korona krizom i nedostatkom dijelova, automobilska industrija je ponovo u ofenzivi. Iduća godina će nam donijeti ogroman broj premijera novih modela a mi smo za vas izdvojili 10 modela za koje smo sigurni da će izaznavati veliku pažnju na našem tržištu.

10. Volkswagen ID.7

"Električni Passat" za razliku od klasičnog Passata zadržava limuzinski oblik. Napada Teslin Model 3 s velikom dosegom do 700 kilometara i potpuno novim konceptnom unutrašnjosti u odnosu na dosadašnje ID. modele. 

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

9. Hyundai Santa Fe

Biti će zanimljivo vidjeti kako će tržište reagirati na originalan i neobičan dizajn novog velikog SUV-a iz Hyundaija. "Korejski Range Rover" zbog cijene sigurno neće biti veliki prodajni hit no privući će mnogo pažnje. 

Author: Hyundai foto: Hyundai

8. Peugeot E-3008

Jedan od najpopularnijih kompaktnih SUV-ova na tržištu dobiva novu generaciju. Isprva samo kao električni auto, 3008 će imati 700 kilometara dosega što je rekord klasi i moglo bi zainteresirati mnoge. Kasnije stižu i hibridne verzije. 

Author: Peugeot foto: Peugeot

7. Volkswagen Passat 

Kralj poslovnih limuzina dobio je novu generaciju, no više nema limuzinske izvedbe. Passat će biti samo karavan, što bi na našem tržištu moglo dosta utjecati na prodaju. Nudit će se benzinci, dizeli i plug-in hibridi.

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

6. Renault 5 

Jedan od najočekivanijih električnih automobila. S emotivnim dizajnom koji podsjeća na slavne imenjake i cijenom od oko 25.000 eura mogao bi napraviti dobar posao na tržištu električnih automobila. Na slici je koncept, a serijski model će biti predstavljen u veljači. 

Author: Renault foto: Renault

5. Lexus LBX

Ovaj model je najvažnija europska premijera za Lexus od njihovog osnutka. Mali SUV pomiče cjenovne granice za ovu marku jer će se moći kupiti već za oko 30.000 eura i to s hibridnim pogonom. Sigurno će biti dosta zainteresiranih. 

Author: Lexus foto: Lexus

4. Škoda Superb

Ovaj automobil mnogi nazivaju "pravim nasljednikom Passata" jer je zadržao limuzinski oblik. Zbog toga očekujemo vrlo dobru prodaju među poslovnim kupcima. Nudit će se benzinci, dizel i plug-in hibrid. 

Author: Škoda foto: Škoda

3. Citroen e-C3

Šarmantni gradski automobil dobiva svoju novu generaciju s crossover dizajnom i s električnim pogonom. S najavljenom cijenom od samo 23.300 eura postat će najjeftiniji električni auto na tržištu, a doseg od 320 km je više nego solidan za tu cijenu što bi C3 moglo pretvoriti u tržišnog lidera u segmentu električnih auta. Nakon električne, uslijedit će i benzinske verzije. 

Author: Citroën foto: Citroën

2. Volkswagen Tiguan 

Kompaktni SUV je jedan od najprodavanijih VW-a na našem tržištu, a to će ostati i u idućoj generaciji. Nema nekih ogromnih promjena, kako dizajnerski tako i tehnološki. Pogon: benzinci, dizelaši i plug-in hibrid s električnim dosegom od oko 100 km.

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

1. Dacia Duster

Jedan od najpopularnijih SUV-ova na našem tržištu u novom bi izdanju mogao postati pravi hit. Ako cijena ostane razumna kao i kod prethodnika moguće je da će ovo postati najveći prodajni hit među privatnim kupcima u Hrvatskoj. Fotografija je neslužbeni render, a kako automobil zapravo izgleda saznat ćemo za pet dana, 29. studenog kada će se održati premijera. 

Author: Kolesa Ru foto: Kolesa Ru

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.