Početna Magazin 7 pregleda

Vodeći proizvođači gradit će zajedno tisuće punjača za aute

Struja

Šest velikih proizvođača zajednički kreće u gradnju mreže brzih punjača širom Europe kako bi povećali potražnju za električnim vozilima. U prvoj fazi žele ih izgraditi 400, a potom nekoliko tisuća

Jedan od velikih problema u otporu prema električnim automobilima je njihov doseg, odnosno nedostatak punionica za takva vozila. Kako bi povećali potražnju, vodeći proizvođači dogovorili su se da će zajednički investirati u izgradnju mreže brzih punjača. 

Električni automobili | Author: Auto start foto: Auto start

Daimler, Ford, BMW, Volkswagen, Audi i Porsche financirat će projekt koji kreće već sljedeće godine, objavili su u utorak. U prvoj fazi žele izgraditi 400 punionica, a potom osigurati da do 2020. vozači imaju više tisuća točaka na kojima će moći napuniti baterije na 350 kW punjačima. 

Električni automobili | Author: Auto start foto: Auto start

- Dostupnost snažnih punionica omogućit će po prvi put električnu mobilnost na velikim udaljenostima i uvjerit će više ljudi da se odluče za ova vozila - rekao je Dieter Zetsche, direktor Daimlera, prenosi Reuters.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.