Početna Moto 149 pregleda

Mislite da se loše prodaju? Dnevno ih se u Indiji proda čak 48 tisuća!

1
Vidi galeriju 1/2
Mislite da se loše prodaju? Dnevno ih se u Indiji proda čak 48 tisuća! Mislite da se loše prodaju? Dnevno ih se u Indiji proda čak 48 tisuća!

Ovih je dana Indija pretekla Kinu, postala je najveće svjetsko tržište motocikala, sa 17,7 milijuna prodanih primjeraka godišnje!

No, ni u Kini koja je sada skinuta s trona, nije puno lošije. Ondje se prodalo 16,8 milijuna motocikala, što je čak 900 tisuća manje nego u susjednih Indijaca. Ovakv,u za nas nezamislivu, prodaju čak 48.000 motora dnevno, Indija može zahvaliti njezinu stalnom rastu (sedmu godinu zaredom), a on je danas 32 posto u odnosu na 2010.

1 | Author: RushLane foto: RushLane

Sve veći broj cesta i kontinuirani razvoj Indije također su utjecali na ovakav rezultat, ali važno je i to što su Kinezi izgubili titulu jer je sada znatno veći interes za električne skutere i motocikle, zbog sve strožijih propisa uslijed prevelikog zagađenja. Ukupno 17.700.000 motocikala za nas je nezamislivo, jer to je četiri puta više vozila na dva kotača nego što je svih Hrvata u Lijepoj Našoj.

1 | Author: Reuters foto: Reuters

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.