Početna Moto 35 pregleda

Stealth hibridni motocikl ima mali Wankel rotacijski motor

SILENTHAWK VOJNI MOTOCIKL

Za vojne potrebe razvijen je 'nevidljivi' hibridni motocikl SilentHawk koji ima mali Wankel rotacijski motor koji radi kao generator. Strujom pokreće elektomotor te ima doseg 100km

Kada je u pitanju vojska sve je nekako posebno Na fotografiji možete vidjeti vojni motocikl SilentHawk koji ima ‘stealth’ dizajn, a koji bi trebale koristiti specijalne vojne snage. Ovaj motocikl razvija tvrtka Logos Technologies i to na osnovi električnog motocikla Alta Motors RedShift. SilentHawk pokreće hibridni pogon. Mali Wankel rotacijski motor može koristiti za pogon benzin ili dizel te služi kao range-extending generator, jer glavni pogon je elektromotor.

Wankel motor ne pogoni direktno motocikl, već stvara struju koja se koristi za pogon elektromotora. Wankel motor se može demontirati za samo 30 minuta. Ukupni doseg hibridnog pogona je 100 km, a samo na struju ili tzv. ‘silent drive’ može voziti 80 km. Cijena ovog hibridnog motocika trebala bi se kretati oko 15.000 dolara.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.