Početna Novosti 1175 pregleda

Vlast u Teksasu predlaže: Luksuzni automobili bez prednje tablice

FOTO: Ferrari

Teksaško zakonodavstvo predložilo je zakon prema kojem bi automobili koji koštaju više od 60.000 dolara bili izuzeti od obveze postavljanja prednje registarske pločice

Author: Auto start Arhiva foto: Auto start Arhiva

Predstavnik republikanaca Ken King zalaže se da ovaj zakon stupi na snagu. Neki vlasnici automobila pozdravit će ovaj prijedlog, a zanimljivo je zašto ovaj političar želi da se taj zakon odnosi samo na vozila skuplja od 60.000 dolara.

Author: Auto start Arhiva foto: Auto start Arhiva

Prema Kingovi riječima, mnogi moderni sportski i luksuzni automobil tvornički nemaju predviđeno mjesto za registarsku pločicu sprijeda. To je istina, no i neki jeftiniji automobili također se proizvode bez mjesta za prednju tablicu. Nameće se pitanje: zašto zakidati vlasnike manje luksuznih automobila? Osim toga, prijedlog ovakvoga zakona moguć je problem klasne diskriminacije.

Author: Auto start Arhiva foto: Auto start Arhiva

Ako nekim čudom Kingov prijedlog prođe, država Teksas morat će u postojeći članak zakona, koji propisuje obavezno isticanje obiju registarskih pločica, uvesti novu kategoriju 'luksuzno osobno vozilo'. Tu se pak javlja problem, jer ta je definicija poprilično nedorečena i može uključivati sve, od skupih klasika do sportskih automobila i raznih luksuznih vozila.

Author: Bozeman Daily Chronicle foto: Bozeman Daily Chronicle

Još veći problem je to što bi se u zakonu nasilno definirale dvije kategorije vlasnika automobila: oni koji posjeduju skupe luksuzne automobile i oni koji ih ne posjeduju, što je potencijalna diskriminacija. K tomu bi svaka kategorija bila jasno uočljiva na cesti, a očitovala bi se u tome ima li automobil prednju tablicu ili nema.

Author: Auto start Arhiva foto: Auto start Arhiva

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.