Početna Novosti 559 pregleda

Austrija nagrađuje vlasnike električnih vozila

Električna vozila

U cilju poticanja svojih državljana da se pri kupnji automobila odluče upravo za električni auto, austrijska je vlada odlučila provesti niz mjera kojima će nagraditi njihove vlasnike

Električna vozila | Author: Mary Turner/Pixsell/Reuters foto: Mary Turner/Pixsell/Reuters

Vlasnici električnih automobila u Austriji uskoro bi mogli uživati pravila koja za vlasnike dizelaša i benzinaca ne vrijede. Tako bi naprimjer na određenim dionicama autoceste, gdje je zbog smanjenja količine CO2 brzina smanjena sa 130 na 100 km/h, oni i dalje mogli voziti brzinom 130 km/h. U planu je i da im se omogući kretanje na mjestima koja su namijenjena isključivo vozilima javnoga prijevoza, a i parkiranje će im biti jednostavnije jer će moći parkirati na mjestima gdje će biti zabranjeno parkiranje za vozila na fosilna goriva.

Jaguar I-Pace NJEMAČKA Jaguar I-Pace osvojio titulu auta godine u 'domovini' premiuma

Usto, najavljeni su brojni poticaji pri kupnji električnih vozila, ali zasada još nije poznato hoće li povlašteni status u državi imati i vozila na hibridni pogon. Kako doznajemo iz Austrije, cilj ovih mjera je potaknuti ekološku svijest i povećati broj kupaca električnih vozila.

Električna vozila | Author: Zarko BasicPIXSELL foto: Zarko BasicPIXSELL

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.