Početna Novosti 363 pregleda

Citroen, Peugeot i DS po novome u Hrvatskoj prodaje Emil Frey

HRVATSKO AUTOMOBILSKO TRŽIŠTE

Od 1. veljače 2016. PSA grupa u Hrvatskoj prodala je 100 posto vlasništva Emil Frey Grupi koja je kao novi vlasnik preuzela sve ugovorne obaveze i kompletnu dealersku mrežu u Hrvatskoj za marke Citroen, Peugeot i DS

PSA grupacija globalno već nekoliko godina ima problema s kroničnim nedostatkom gotovog novca kako bi nastavila uspješno poslovati, razvijati i prodavati nove modele automobila marki Peugeot, Citroen i DS. PSA grupa je osmislila plan “Back in the Race” koji ima za cilj osigurati ekonomski rast Grupe. U sklopu tog plana racionalizira se poslovanje i smanjuje rizik poslovanja, pa je tako u tom smislu došlo i do povlačenja direktnog nastupa PSA grupe na hrvatskom tržištu, te je 100 posto vlasništva nad tvrtkom Peugeot i Citroen Hrvatska od 1. veljače 2016 prodano Emil Frey Grupi. Za vlasnike automobila marki Citroen, Peugeot i DS u Hrvatskoj ništa se ne mijenja, jer nova tvrtka će nastaviti ugovore s distributerima kao i s dobavljačima i partnerima. Tako će novi kupci vozila moći automobile kupiti na istim mjestima, a vlasnici će svoja vozila moći održavati na istim servisnim mjestima kao i do sada. Prenosimo kompletno objašnjenje PSA grupe:

PSA grupa je uključena u plan “Back in the Race” koji ima za cilj osigurati ekonomski rast Grupe. To podrazumijeva prilagodbu svoje organizacije kako bi bila učinkovitija, agilnija i značajno snažnija u kontekstu lokalnog tržišta. U Hrvatskoj je PSA grupa promišljeno odabrala Emil Frey Grupu kao partnera za distribuciju kako bi iskoristila poslovnu priliku u cilju optimiziranja svog razvoja.

EMIL FREY Grupa je poznata tvrtka u automobilskom svijetu, s dugim iskustvom u distribuciji i prodaji automobilskih marki te je već prisutna u regiji, financijski je neovisna i poznata kao društveno odgovorna kompanija. Jedna je od najvećih švicarskih privatnih obiteljskih kompanija sa sjedištima u Zurichu, u Švicarskoj. U automobilskom je svijetu već više od 90 godina sa više od 7000 zaposlenika specijaliziranih u veleprodaji, maloprodaji, financiranju, leasingu i logistici automobila i rezervnih dijelova te posluje u 11 europskih zemalja.

Stoga, PSA potvrđuje potpisivanje ugovora o preuzimanju vlasničkog udjela s EMIL FREY Grupom. Ovaj ugovor je potpisan u petak, 6. studenog navečer, a po isteku zakonskog roka Emil Frey Grupa će postati 100%-tni vlasnik Citroën i Peugeot Hrvatska od 1. veljače 2016. Svi postojeći ugovori o radu i stečeni staž će se nastaviti kao i ugovori s distributerima te postojeći odnosi s dobavljačima i partnerima. Po istom principu, ključne odgovorne osobe u tvrtki će i dalje nastaviti voditi poslovanje pod novim vlasnikom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.