Početna Novosti 2405 pregleda

Grupacija Fiat Chrysler tuži Mahindru zbog kopiranja Jeepa

Fiat tuži Mahindru

Grupacija Fiat Chrysler pokušava zaustaviti prodaju terenca Mahindra Roxor na američkome tržištu, za koji tvrdi da je indijska kopija njihova Jeepa Willys

Fiat tuži Mahindru | Author: Fiat foto: Fiat

U žalbi, koju je Komisiji za međunarodnu trgovinu podnio američko-talijanski koncern, traži se istraga povrede intelektualnoga vlasništva brenda Jeep. Spor se vodi jer Mahindrin terenac Roxor izgleda gotovo kao brat blizanac legendarnoga Jeepa Willysa. Fiat Chrysler traži zabranu proizvodnje, prodaje ili uvoz toga vozila u Ameriku.

Fiat tuži Mahindru | Author: Fiat foto: Fiat

 

Fiat Chrysleru je ‘pukao film’ kad je Mahindra izgradila novi proizvodni pogon u Detroitu, nedaleko od centrale Fiat Chryslera, gdje je namjeravala proizvoditi kopiju Jeepa. Mahindra se oglasila priopćenjem u kojem odbacuje optužbe Fiat Chryslera te podsjeća kako joj sporazumi daju pravo da proizvode i prodaje Roxor.

Fiat tuži Mahindru | Author: Fiat foto: Fiat

Mahindra ima povijesne odnose i sporazume s FCA-om i njegovim prethodnicama već prošlih 70 godina. Odnose smo uspostavili u četrdesetim godinama prvobitnim ugovorom za Jeep Willys, s Chrysler Group LLC 2009. godine. Naši proizvodi i distribucija (uključujući i Roxor) poštuju naslijeđe odnosa i uviete naših sporazuma’, stoji u priopćenju indijske tvrtke.

Fiat tuži Mahindru | Author: Fiat foto: Fiat

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.