Početna Novosti 159 pregleda

Izaberite novu registarsku oznaku za svoj grad

NOVE REGISTARSKE PLOČICE
Vidi galeriju 1/6
Izaberite novu registarsku oznaku za svoj grad Izaberite novu registarsku oznaku za svoj grad Izaberite novu registarsku oznaku za svoj grad Izaberite novu registarsku oznaku za svoj grad Izaberite novu registarsku oznaku za svoj grad Izaberite novu registarsku oznaku za svoj grad

Uz novi izgled registarskih pločica najveća novost je što će slovne oznake po novom dobiti svih 128 hrvatskih gradova. U sedam dana svi gradovi moraju se očitovati prihvaćaju li svoju kraticu ili predložiti novu

Ministarstvo unutarnjih poslova je od tri izabrana dizajnerska rješenja za nove registarske pločice za sva vozila u Hrvatskoj izabralo je konačno rješenje. Odlučeno je kako će novi dizajn biti ovaj koji možete vidjeti na fotografiji. No, više nitko ne priča o samom dizajnu novih registarskih pločica, već se diskusija i polemika u nekim gradovima razvila do usijanja. Najavljena je nova lista gradova koja se s dosadašnjih 34 povećala za 94 nove oznake, pa bi svih 128 gradova u Hrvatskoj dobilo svoje oznake i registracijske pločice od 1. srpnja 2015. Sve vlasnike vozila u Hrvatskoj trenutačno zanima koji grad će imati koju kraticu od dva slova.

Kako je više gradova koji mogu imati istu slovnu kraticu obilježje grada na novim registracijskim pločicama, počelo je 'uvjeravanje' i prepiranje oko istih. U tom slučaju na prvi prijedlog ima grad s više registriranih vozila. U sedam dana svi gradovi moraju se očitovati prihvaćaju li svoju kraticu ili predložiti novu. U nastavku pogledajte prijedlog slovne oznake za svih 128 hrvatskih gradova.

NOVE REGISTARSKE PLOČICE | Author: Robert Anić/Pixsell foto: Robert Anić/Pixsell NOVE REGISTARSKE PLOČICE | Author: Robert Anić/Pixsell foto: Robert Anić/Pixsell NOVE REGISTARSKE PLOČICE | Author: Robert Anić/Pixsell foto: Robert Anić/Pixsell NOVE REGISTARSKE PLOČICE | Author: Robert Anić/Pixsell foto: Robert Anić/Pixsell
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Autostart.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Autostart.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • senna

    p.s. Zašto niste ograničili komentare na 15 znakova ? Kaj ljudi imaju pisat naširoko i trošit tipkovnicu .
  • senna

    a zašto nisu ponudili ljudima da zadrže stari izgled pločica ?... s Hrvatskim grbom a ne nekakvim "Trojanskim konjem" u obliku kockica koje profurava onaj Ljubičić ...iz samo njemu znanih razloga.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.