Početna Novosti 40647 pregleda

Još dokaza: Evo zašto je ovo najnekvalitetniji auto na svijetu

FOTO: Fisker

Sada je jasno da automobil definitivno nije bio spreman za tržište te da je bio površno i nedovoljno testiran prije puštanja u prodaju

O tvrtki Fisker i njihovom modelu Ocean smo u posljednje vrijeme pisali mnogo zbog nevjerojatnih izvješća o lošoj kvaliteti auta, ogromnim problemima koje vlasnici imaju s njim i financijskim "dubiozama" tvrtke čije su dionice postale praktično bezvrijedne i koja je zbog toga na rubu bankrota. 

Author: Fisker foto: Fisker

Tvrtka pod vodstvom Henrika Fiskera (čija je prva tvrtka istog naziva već jedom otišla u bankrot) započela je isporuke svog električnog SUV modela Ocean prije nešto manje od godinu, a sada je jasno da automobil definitivno nije bio spreman za tržište te da je bio površno i nedovoljno testiran prije puštanja u prodaju. Povrh toga, tvrtka se pokazala gotovo komično nesposobnom, čak je propustila unovčiti uplate nekih kupaca. Sada Fisker koketira s bankrotom, unatoč dramatičnim sniženjima cijena za svoje modele od čak oko 40 posto, kojima su se poslužili da bi barem nešto prodali. 

FISKER OCEAN Katastrofalni problemi: Je li ovo najnekvaliteniji auto na svijetu?

Zašto prodaja Oceana ne ide i zašto je ovaj auto "najnekvalitetniji na svijetu" lako je shvatiti kada vidite iskustvo Consumer Reportsa s Fisker Oceanom. Publikacija, koja kupuje automobile kako bi ih neovisno i objektivno detaljno testirala, imala je gotovo beskrajan popis problema koji su im se dogodili s Oceanom. Sada su objavili jednosatni podcast koji se bavi njihovom sagom o Oceanu i radi se o prilično komičnom sadržaju. 

Consumer Reports je u podcastu otkrio da su problemi za njihov Ocean počeli od prvog dana nakon kupnje. Automobil im je dostavljen prljav i izgreban na neadekvatnoj prikolici, a neovisni dostavljač nije znao kupcima ništa objasniti o novom automobilu. Ubrzo nakon što su skinuli auto s prikolice djelatnici Consumer Reportsa su krenuli provjeravati auto i ubrzo uočili da je u automobilu zamjenski 12V akumulator tvrtke Napa. Navodno je Ocean stajao oko šest mjeseci prije nego što je isporučen, a originalni akumulator se tijekom tog vremena pokvario. Probleme s akumulatorima često su javljali i mnogi prijevoznici koji aute jednostavno nisu mogli skinuti s prikolica jer im se akumulator ispraznio tijekom transporta. 

FISKER OCEAN Najnekvalitetniji auto na svijetu pojeftinio 39 posto. Kupci bijesni

Već dan nakon isporuke automobil je na ploči s instrumentima prikazao upozorenje o kvaru kočnica. Kasnije, kada je Consumer Reports započeo testiranje u praksi, otkrili su da se sustav pomoći u vožnji ne može isključiti i automobil je sam "nasilno skrenuo" ulijevo na testnoj stazi ove publikacije. Ironično, na cesti su sustavi za pomoć vozaču jedva radili, pogotovo kad je padala kiša, a upozorenja za mrtvi kut palila su se neprestano kad u blizini nije bilo drugih automobila.

Author: Fisker foto: Fisker

U podcastu je Consumer Reports otkrio još nebrojene probleme koje su imali, od loših iskustava s korisničkom službom do bezbrojnih nedostataka sa softwareom automobila koji nisu riješeni ni nakon najnovijeg updatea koji je automobil imao. Što je sve mučilo Consumer Reports tijekom testiranja automobila možete saznati u njihovom podcastu.

FISKER OCEAN Najnekvalitetniji auto na svijetu gubi 69 % vrijednosti nakon dva mjeseca!

Nakon svega ovoga još jednom možemo zaključiti da pred Oceanom nije blistava budućnost. Unatoč velikom sniženju cijena, sumnjamo da su kupci više željni riskirati s automobilom koji ima tolike probleme i markom koja bi uskoro mogla bankrotirati i nestati s tržišta ostavljajući nesretne vlasnike bez ikakve podrške i rezervnih dijelova za auto.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.