Početna Novosti 1651 pregleda

Kina uvodi porez 25 posto na uvoz vozila iz Amerike

Kina uvodi porez 25 % na uvoz vozila iz Amerike
FOTO: Arhiva

Najmnogoljudnija zemlja svijeta priključila se trgovinskom ratu i uvodi carinske troškove u iznosu 16 milijardi dolara, na razne američke proizvode, uključujući automobile i motocikle. Mjere stupaju na snagu 23. kolovoza

Kina uvodi porez 25 % na uvoz vozila iz Amerike | Author: Arhiva foto: Arhiva

Ovaj potez odgovor je na identičan iznos koji Amerika knjiži kroz carine na kinesku robu. Obje strane još uvijek stignu pronaći zajednički jezik i alternativno rješenje no, s obzirom na to da su i dosad Amerika i Kina primjenjivale strategiju 'milo za drago', ne treba očekivati da bi moglo doći do racionalnoga dogovora.

Kina uvodi porez 25 % na uvoz vozila iz Amerike | Author: Arhiva foto: Arhiva

Osim automobila i motocikala, Kina je na popis stavila još 333 američka uvozna artikla koje će cariniti i opteretiti dodatnim troškovima, uključujući: ugljen, sirovu naftu, maziva, asfalt, plastične proizvode, metalne otpatke i reciklažni materijal.

Kina uvodi porez 25 % na uvoz vozila iz Amerike | Author: Arhiva foto: Arhiva

Nove carine na kineske proizvode pogađaju godišnji uvoz vrijedan 50 milijardi dolara, a Trumpova administracija već ima listu na kojoj je roba vrijedna 200 milijardi dolara i za koju se razmatra uvođenje carina.

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.