Početna Novosti 71 pregleda

Policija "na nogama": Sve raspoložive snage i oprema izlaze na prometnice

1
Vidi galeriju 1/2
Policija "na nogama": Sve raspoložive snage i oprema izlaze na prometnice Policija "na nogama": Sve raspoložive snage i oprema izlaze na prometnice

U provođenje planiranih aktivnosti bit će uključen maksimalno raspoloživ broj policijskih službenika operativnoga sastava policije, kao i sva raspoloživa tehnika (alkometri, uređaji za nadzor brzine kretanja vozila, testeri za droge)...

1 | Author: Hrvoje Jelavić/PIXSELL foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Prema prvim i neslužbenim podacima, lani su se na prometnicama u Hrvatskoj dogodile 34.222 nesreće, 4,5 posto više nego u 2016. godini. U njima je poginula 331 osoba. To je 24 poginulih više nego u 2016., a 17 manje negoli 2015. Teško je ozlijeđeno 2728, a lakše 11.768 sudionika u cestovnome prometu.

Nažalost, crni trend se nastavio i prvoga dana ove godine, kada su u tri prometne nesreće poginule četiri osobe. U prva četiri dana već je poginulo pet sudionika u cestovnome prometu.

1 | Author: Hrvoje Jelavić/PIXSELL foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Policija je odmah reagirala i "digla se na noge". U cilju zaustavljanja toga negativnog trenda, odnosno preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, u siječnju će, posebice u noćnim satima u dane vikenda (petak/subota, subota/nedjelja), ali i u ostatku tjedna, poduzmati aktivnosti usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje „četiri glavne ubojice u prometu“:

· prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola,

· nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila,

· nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisnoga prijevoza djece),

· nepropisne uporabe mobitela,

· druge teške prekršaje kojima se uzrokuju najteže prometne nesreće.

U provođenje planiranih aktivnosti bit će uključen maksimalno raspoloživ broj policijskih službenika operativnoga sastava policije, kao i sva raspoloživa tehnika (alkometri, uređaji za nadzor brzine kretanja vozila, testeri za droge).

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.