Početna Novosti 29 pregleda

Posudite vozilo bez plaćanja goriva, parkinga i održavanja

CAR SHARING U ZAGREBU
Vidi galeriju 1/4
Posudite vozilo bez plaćanja goriva, parkinga i održavanja Posudite vozilo bez plaćanja goriva, parkinga i održavanja Posudite vozilo bez plaćanja goriva, parkinga i održavanja Posudite vozilo bez plaćanja goriva, parkinga i održavanja

Car sharing projekt Spin City u Zagrebu počinje s radom u proljeće 2016.Potpisan je ugovor za isporuku car sharing vozila, 30 Volkswagen up! – 10 na električni i 20 na klasični pogon

Već smo pisali kako će u Zagrebu na proljeće započeti car sharing projekt Spin City, odnosno usluga sukorištenja automobila za vožnju gradom i okolicom u sklopu koje će se na gradske ulice rasporediti 30 vozila Volkswagen up! – 10 na električni i 20 na klasični pogon. Riječ je o rješenju koje, uz primjenu suvremene tehnologije, integrira ekonomiju dijeljenja sa suvremenom zelenom ekonomijom. Putem tako definiranog sustava, Spin City korisnici će unajmljivati vozilo upravo onoliko koliko im je potrebno, a bez troškova posjedovanja i njegova održavanja.

CAR SHARING U ZAGREBU | Author: Spin City foto: Spin City

Matija Krznar, direktor tvrtke Urban Mobility i Vedran Prasnikar, direktor tvrtke Porsche Inter Auto u Zagrebu su potpisali ugovor o isporuci 30 Volkswagen up! vozila koja će se koristiti u projektu car sharing Spin City. Vozila će biti isporučena do proljeća sljedeće godine kada će i započeti projekt car sharinga.

"Pri oblikovanju car sharing usluge Spin City orijentirali smo se na praktična i pouzdana gradska vozila. Izuzetno nam je bilo bitno da flota sadržava što veći udio električnih vozila s obzirom na dostupnu infrastrukturu za punjenje.

CAR SHARING U ZAGREBU | Author: Spin City foto: Spin City

S implementacijom čak trećine flote na električni pogon, Spin City dovodi Zagreb među vodeće europske gradove s niskom razinom ispuštanja ugljičnog dioksida po car sharing vozilu te omogućuje značajnu dobrobit za okoliš.

Uoči prvog korištenja usluge građani će se trebati jednokratno registrirati putem internetske stranice Spin City (www.spincity.hr), a nakon toga su im potrebni samo vozačka dozvola i pametni telefon. Cijelo se korištenje temelji na tri glavna koraka: lociranje automobila, njegovo otključavanje i vožnju.

CAR SHARING U ZAGREBU | Author: Spin City foto: Spin City

Uporaba vozila naplaćuje se po minuti, a korisnika se nagrađuje bonus minutama ako sam napuni vozilo električnom energijom, odnosno gorivom.

Među glavnim su prednostima car sharinga Spin City:

1. vozite se kamo i kad god želite bez troškova koje imate kao vlasnik vozila – nema troškova održavanja, parkinga, osiguranja, registracije, poreza, čišćenja…,

2. nema papirologije ni administracije što prati klasičan najam,

3. car sharing je ekološki prihvatljiv jer smanjuje zagađenje okoliša i rasterećuje promet osobnih vozila,

4. car sharing podiže kvalitetu života u gradovima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.