Početna Novosti 3411 pregleda

Povratak korijenima: BMW oživljava oznaku CSL

FOTO: BMW Blog

Novi šef BMW-ova Odjela M, Markus Flasch istaknuo je kako postoji velika mogućnost povratka čuvene oznake CSL

Author: BMW Blog foto: BMW Blog

Dodao je kako oznaka GTS definitivno ide u mirovinu pa je sada idealno vrijeme da se posegne za 'novim starim' rješenjem. 'CSL je skraćenica koja bi lako mogla opisati esenciju Odjela M. Danas definitivno razmišljamo o tome da CSL vratimo u aktualnu gamu', rekao je Flasch.

Author: BMW Blog foto: BMW Blog

Napomenuo je kako će M divizija u vremenu koje dolazi biti još aktivnija, te da ćemo imati priliku za nova, posebna izdanja budućih modela. 'Ako se CSL opet nađe u upotrebi, ta će oznaka biti rezervirana samo za modele koji će donijeti izvanredne rezultate na tržištu. Oznaka Coupe Sport Lightweight (CSL) ne mora nužno biti samo na coupeovskim modelima. Vidimo i druge mogućnosti', izjavio je Markus Flasch.

Author: BMW Blog foto: BMW Blog

Posljednji koji je nosio tu oznaku bio je BMW M3 CSL iz generacije E46. Nova moćna 'trojka' premijerno će biti predstavljena ove godine na salonu u Frankfurtu. Vidjet ćemo što će Flasch tada reći, s obzirom na to da se očekuje da nakon premijere budu predstavljene i posebne verzije.

Author: BMW Blog foto: BMW Blog

Eventualna verzija M3 CSL morala bi biti sam vrh ponude modela M3 te bi trebala raspolagati s više od 517 'konja' i boljim performansama.

 

Bacite oko i na naš YouTube kanal:

(KLIKNI OVDJE)

Auto start YouTube kanal | Author: Auto start foto: Auto start

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.