Početna Novosti 213 pregleda

Problemi sa softverom: Tesla povlači više od 80 tisuća auta

Tesla Model X
FOTO: Tesla Motors

Tesla je opozvao  67.698 primjeraka Modela S i Modela X te oko 13.000 primjeraka Modela 3

Tesla u Kini povlači više od 80.000  automobila proizvedenih između 2013. i 2020. godine zbog problema sa softverom i sigurnosnim pojasevima, objavljeno je u petak u izjavi kineskog regulatora tržišta.

Tesla je opozvao  67.698 primjeraka Modela S i Modela X uvezenih u Kinu između 25. rujna 2013. i 21. studenog 2020. zbog problema sa softverom koji utječu na sustav upravljanja baterijama u vozilima. Nije pojašnjeno do kakve konkretne posljednice bi mogle nastati zbog tih problema.

Author: Tesla foto: Tesla

Iz Tesle su priopćili da će nadograditi softver opozvanih vozila.

Proizvođač je također povukao 2.736 uvezenih primjeraka Modela 3 proizvedenih između siječnja i studenog 2019. i 10.127 primjeraka istog modela koji su proizvedeni u Teslinoj kineskoj tvornici. Model 3 je opozvan zbog potencijalnih problema sa sigurnosnim pojasevima. Iz Tesle za sada nisu komentirali ove novosti. 

TKO JE KRIV? Uznemirujući video: Tesla u Kini jurila ulicama. Dvoje mrtvih

NA društvenim mrežama odmah su se pojavile sumnje da opoziv ima veze s incidentom koji se dogodio 14. studenog u Kini kada se jedna Tesla Model Y navodno otela kontroli i počela nekontrolirano ubrzavati te je vozač, prema njegovim tvrdnjama, više nije mogao zaustaviti. U nizu nesreća koje su tada nastale poginule su dvije osobe, a istraga o tome je još uvijek u tijeku. Ipak,malo je vjerojatno da su incident i opoziv povezani jer se s tržišta povlače samo Modeli S, X i 3. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.