Početna Novosti 19 pregleda

Savjeti kako izbjeći blagdanske prometne gužve

PROMETNA PROGNOZA ZA USKRS
Vidi galeriju 1/2
Savjeti kako izbjeći blagdanske prometne gužve Savjeti kako izbjeći blagdanske prometne gužve

Za blagdan Uskrs očekuje se pojačani promet na svim pravcima u Hrvatskoj. Savjetujemo kako izbjeći gužve na hrvatskim prometnicama za produljeni vikend od 3. do 6. travnja 2015.

Hrvatski autoklub obavijestio je kako zbog predstojećih uskrsnih blagdana, ponovno na našim prometnicama očekuje pojačan promet, već od četvrtka, 2. travnja, zbog početka praznika u ponekim zapadnoeuropskim zemljama, koji će se nastaviti tijekom petka, 3. travnja. Gužve će biti na mnogim gradskim prometnicama, a u petak u popodnevnim satima pojačan promet očekuje se na glavnim cestovnim pravcima, na A1 Zagreb (Bosiljevo)-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora, ali i na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka. Slično će biti i na Ličkoj magistrali (DC1), na Jadranskoj magistrali (DC8) kao i na prilazima turističkih središta duž obale, a posebice u Istri i u Dalmaciji. Pojačan ulazak osobnih vozila bit će na graničnim prijelazima sa Slovenijom, na Maclju i Bregani u kontinentalnom dijelu Hrvatske, te na Kaštelu, Plovaniji i Rupi u Istri i Primorju. Pojačanog prometa bit će na graničnom prijelazima s Bosnom i Hercegovinom u oba smjera, te sa Srbijom na izlasku iz zemlje. Trajektna pristaništa će također biti mjesta gdje se očekuje pojačan promet i moguća čekanja. Osobito na sjevernom Jadranu, u pristaništima Brestova, Valbiska, Stinica i Prizna, te u lukama u Zadru i Splitu.

PROMETNA PROGNOZA ZA USKRS | Author: Borna Filic/PIXSELL foto: Borna Filic/PIXSELL

Na Uskrsni ponedjeljak, 6. travnja, pojačan promet i gužve bit će izraženije sredinom i krajem dana zbog povratka vozača domovima. Na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bregana i dalje prema Sloveniji, ali i na autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb prema unutrašnjosti. Na prilazima gradu Zagrebu, na naplatnim postajama Lučko i Zagreb-istok, kao i na zagrebačkoj obilaznici (A3), posebice krajem dana, moguće su gužve i kraća čekanja.

Zabrane za teretna motorna vozila iznad 7,5 t najviše dopuštene mase bit će u petak, 03. travnja i u subotu, 04. travnja od 15 do 23 sata, kao i na Uskrsni ponedjeljak, 06. travnja od 14 do 23 sata. Zabrana se odnosi na važnije državne ceste, Jadransku magistralu (DC8) cijelom njezinom dužinom, dok zabrane nema na autocestama, kao niti na državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.