Početna Novosti 6292 pregleda

Stiže nova E-klasa: ovo je unutrašnjost omiljenog Mercedesa

FOTO: Mercedes-Benz

Ona je, očekivano, prepuna zaslona i uvelike podsjeća na onu u novom modelu EQE

Mercedes-Benz  je krenuo u odbrojavanje do predstavljanja nove generacije njihovog najpoznatijeg i vjerojatno najcjenjenijeg modela - E-klase. I odmah je otkrio više nego što smo očekivali. Tako već sada znamo kako izgleda unutrašnjost limuzine kodnog naziva W214,. Ona je, očekivano, prepuna zaslona i uvelike podsjeća na onu u novom modelu EQE. Na prednjem dijelu su čak tri zaslona, jedan za instrumente ispred vozača, središnji dodirni zaslon i jedan na kojem se mogu gledati i videozapisi ispred suvozača (dodatna opcija). 

Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Međutim raspored elemenata u unutrašnjosti nije samo kopija interijera EQE, jer se Mercedes-Benz odlučio za tanje vanjske ventilacijske otvore zakrivljenog oblika, koji su povezani sa središnjim glavnim ventilacijskim otvorom.To unutrašnjosti daje minimalističkiji izgled jer su bočni ventilacijski otvori kao kod EQE eliminirani.

Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Još jedna promjena vidljiva je u gornjem dijelu armaturne ploče, gdje je ugrađena selfie ili video kamera. Dostupna je uz nadoplatu kao dio MBUX Superscreena, koji također uključuje dodatni zaslon na suvozačevoj strani. Kamera radi samo kada vozilo miruje i može se koristiti za foto i video snimanje ili za video konferencije.

Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

E-klasa prati pokrete očiju osobe za volanom kako bi otkrila gleda li u zaslon s desne strane upravljačke ploče. Ovaj treći zaslon koristi takozvanu tehnologiju kontrole dvostrukog svjetla kako bi se spriječilo da se video zapisi vide u kutu vozačevog oka. Ako je to slučaj, svjetlina se može smanjiti kako bi se smanjila vidljivost vozača i tako smanjilo ometanje. Putnik i dalje može vidjeti sadržaj čak i kada je ekran zatamnjen.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.