Početna Novosti 252 pregleda

Teaser: Ovo je nova Škoda Kodiaq. Nešto dijelova još fali

FOTO: Škoda

Dok većina proizvođača za teaser fotografije novih modela objavljuju zakamuflirane aute ili samo detalje s njih, Škoda se odlučila na neobičan potez te je prikazala golu konstrukciju novog Kodiaqa

Najveći Škodin SUV Kodiaq je ujedno i jedan od najvažnijih modela ovog proizvođača. Automobil je predstavljen 2016. godine, a vrlo skoro dolazi mu nasljednik. Debi je zakazan za ovu jesen – a pripreme za njegovu proizvodnju već su uveliko u tijeku. Škoda je danas otkrila i prvu teaser fotografiju novog automobila.

Iako na fotografiji ništa nije zamaskirano, teško se može odgonetnuti neki detalj dizajna jer na fotografiji je samo "gola konstrukcija" bez odbojnika, maske, svjetla, prozora ili kotača. Ipak po svemu  sudeći, čini se da će SUV zadržati svoje osnovne proporcije. I iz prethodnih teaser slika i špijunskih fotografija jasno je da Kodiaq neće biti dramatično redizajniran izvana.

Author: Škoda foto: Škoda

Automobil će se i dalje proizvoditi u tvornici Kvasiny. U njoj se trenutno proizvode i Karoq i Superb, no potonji će biti premješten u Bratislavu iduće godine čime će se osloboditi kapacitet za dodatnih 150.000 jedinica Kodiaqa i Karoqa godišnje u Kvasinyju.  Kada bude imala puni kapacitet, tvornica u Kvasinyju trebala bi moći proizvesti do 410 Kodiaqa svaki dan.

Aktualni Kodiaq je predstavljen na Pariškom sajmu automobila 2016., a do danas je proizveden u 800.000 primjeraka. Ime mu je inspirirano najvećim smeđim medvjedom na planeti, medvjedom Kodiak, koji živi na istoimenom otoku.

Paralelno s razvojem novog Kodiaqa Škoda radi na sljedećoj generaciji Superba, koji bi također trebao biti predstavljen kasnije ove godine.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.