Početna Novosti 1400 pregleda

Trumpova nova Zvijer otporna je na rakete i kemijsko oružje

Trumpova limuzina
FOTO: Friso Gentsch/DPA/Pixsell

Donald Trump je još lani trebao dobiti novu Zvijer - predsjedničku limuzinu otpornu na razne napade i toliko opremljenu da bi i James Bond bio ljubomoran. Sada je potvrđeno kako će morati čekati kraj ljeta

I Donald Trump mora čekati novi auto mjesecima, baš kao i obični smrtnici. 

Međutim, novu predsjedničku limuzinu on čeka jer je trenutačno u rukama američke tajne službe koja obavlja posljednje testove. Auto bi mu trebali uručiti tijekom ljeta. 

Predsjednička limuzina još je poznata pod nazivom Zvijer, a vozilo koje se izrađuje za Trumpa uistinu to i jeste. To je oklopljeni Cadillac koji vrijedi oko 9 milijuna kuna, a dolazi sa vratima debelima 20 centimetara

Zvijer je otporna i na različite eksplozive, a ima i spremnik s kisikom za slučaj kemijskoga napada. 

1 CADILLAC PROTIV MERCEDESA Donald Trump VS Kim Jong-un: Tko se u kojem automobilu vozi?

Trump je svoju novu 'pilu' trebao dobiti još prošle godine, međutim datum izrade stalno je prolongiran i u četvrtak je potvrđeno da će automobil predstaviti krajem ljeta. Cadillacov direktor Johann de Nysschen za Fox je rekao kako su oni svoj dio posla obavili i predali automobil vlastima. Sada je Zvijer u rukama agenata koji obavljaju kontrole i pripreme prije nego će Trump prvi put sjesti u auto. Velika limuzina trenutačno je još u crno-bijeloj kamuflaži, kakvom se inače štite i konceptne verzije novih automobila. 

Nova Zvijer zamijenit će tako automobil koji je izrađen još za Baracka Obamu, a pridružit će se floti s 12 najsigurnijih vozila na svijetu.

Uz debela vrata koja se hermetički zatvaraju kako bi se spriječili kemijski i biološki napadi, 8 tona težak stroj ima i stakla koja su otporna na metke. Jedini prozor koji se može otvoriti je onaj s vozačeve strane.

Trumpova nova Zvijer otporna je na rakete i kemijsko oružje | Author: Carsten Rehder/DPA/PIXSELL foto: Carsten Rehder/DPA/PIXSELL

 

Podvozje je ojačano kako bi automobil 'preživio' prelazak preko eksplozivnih naprava, a spremnik goriva je također otporan na eksplozive. Isto tako i gume su izrađene iz kevlara. U prtljažniku bi trebale biti zalihe krvi za slučaj hitne transfuzije. 

I dok neki automobili u vratima imaju kišobrane, Zvijer će imati pušku za slučaj napada, ali i suzavac te opremu za borbu s požarima, prenosi Daily Mail.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.