Početna Novosti 660 pregleda

Volkswagen I.D. Buggy Concept ide u serijsku proizvodnju?

Volkswagen I.D. Buggy Concept je otkačena moderna verzija automobila za plažu
Vidi galeriju 1/10
Volkswagen I.D. Buggy Concept ide u serijsku proizvodnju? Volkswagen I.D. Buggy Concept ide u serijsku proizvodnju? Volkswagen I.D. Buggy Concept ide u serijsku proizvodnju? Volkswagen I.D. Buggy Concept ide u serijsku proizvodnju? Volkswagen I.D. Buggy Concept ide u serijsku proizvodnju? Volkswagen I.D. Buggy Concept ide u serijsku proizvodnju? Volkswagen I.D. Buggy Concept ide u serijsku proizvodnju? Volkswagen I.D. Buggy Concept ide u serijsku proizvodnju? Volkswagen I.D. Buggy Concept ide u serijsku proizvodnju? Volkswagen I.D. Buggy Concept ide u serijsku proizvodnju?

Vrijeme 'bagija' se vraća. Barem tako misle u Volkswagenu koji je u Ženevi predstavio modernu verziju vozila kakvo je šezdesetih i sedamdesetih godina bilo neizostavna 'dekoracija' na američkim plažama

Originalni 'bagiji' bili su poprilično 'sposobna i zabavna' terenska vozila nastala na osnovi Volkswagenove 'bube'. Prije pola stoljeća osvojili su Ameriku na prepad i postali dio svakoga tinejdžerskog filma i 'dekoracija' na najpoznatijim plažama SAD-a.

Volkswagen I.D. Buggy Concept je otkačena moderna verzija automobila za plažu | Author: Uli Deck/DPA/PIXSELL foto: Uli Deck/DPA/PIXSELL

Na slavno vrijeme 'bagija' Volkswagen u Ženevi podsjeća preslatkim konceptnim automobilom I.D. Buggy concept. Spartanski koncipiran, gotovo nema nikakvu opremu, ni krov pa je unutrašnjost vodootporna. 

Volkswagen I.D. Buggy Concept je otkačena moderna verzija automobila za plažu | Author: Uli Deck/DPA/PIXSELL foto: Uli Deck/DPA/PIXSELL

Kao i svi drugi modeli I.D., ima električni pogon. Motor razvija 204 KS i pokreče stražnje kotače što bi trebalo jamčiti mnogo zabave. Električna energija se sprema u bateriji s kapacitetom 62 kWh, a to je dovoljno za doseg 250 kilometara.

Volkswagen I.D. Buggy Concept je otkačena moderna verzija automobila za plažu | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Iz Volkswagena nisu precizirali planiraju li proizvoditi I.D. Buggy concept, no neki njemački mediji navode kako je serijska proizvodnja planirana, što je teško povjerovati. 

Volkswagen I.D. Buggy Concept je otkačena moderna verzija automobila za plažu | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.