Početna Novosti 402 pregleda

Volvo planira 50-postotnu elektrifikaciju do 2025.

Elekktrifikacija Volvo

Volvo Cars želi da električna vozila sačinjavaju 50 % njegove prodaje do 2025. godine....

Elekktrifikacija Volvo | Author: Volvo foto: Volvo

Volvo Cars, vrhunski proizvođač automobila, danas je objavio kako je njegov cilj do 2025. godine imati prodaju u kojoj će električna vozila imati 50% udjela. Ova vijest dolazi kao nastavak objave iz 2017. godine, u kojoj je Volvo, prvi u automobilskoj industriji, najavio kako će svi njegovi modeli proizvedeni od 2019. godine biti dostupni kao blagi hibrid, plug-in hibrid ili s baterijom u električnim vozilima.

Volvo-Daimler PARTNERSTVO Volvo će uskoro koristiti Mercedesove motore?

Strategija kompanije je generirati pola prodaje u električnim vozilima do 2025. što Volvo stavlja na veliku poziciju u Kini gdje se nalazi svjetsko vodeće tržište električnih automobila. 'Prošle godine obvezali smo se na elektrifikaciju kako bismo se pripremili za eru bez motora s unutrašnjim izgaranjem,' izjavio je Håkan Samuelsson, predsjednik i izvršni direktor kompanije Volvo Cars. 'Danas učvršćujemo i širimo svoju predanost na svjetskome vodećem tržištu električnih automobila. Kineska električna budućnost je ujedno i električna budućnost Volva.'

Volvo XC60 | Author: BRENDAN MCDERMID REUTERS PIXSELL foto: BRENDAN MCDERMID REUTERS PIXSELL Volvo na Sajmu automobila u Pekingu učvršćuje svoju poziciju industrijskoga lidera u elektrifikaciji jer su svi izloženi automobili plug-in hibridi.

1 VOZILI SMO Hrvatska premijera: Volvo XC40 opravdao velika očekivanja

Ovaj događaj je ujedno prvi put da kompanija izlaže samo plug-in hibridna vozila tijekom sajma automobila. Jedinstven je i zbog toga što Volvo u isto vrijeme na pozornici izlaže svoja tri globalno dostupna SUV modela: XC90, XC60 i novi XC40. U Pekingu se isto tako prvi put predstavlja T5 plug-in hibridna verzija novoga modela XC40.  

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.