Početna Novosti 463 pregleda

VW: Morat ćemo zastaviti proizvodnju ako se ne odgodi Euro 7

FOTO: Volkswagen

Tvrtka tvrdi da će, ako propisi stupe na snagu u srpnju 2025., morati zaustaviti proizvodnju nekoliko modela

Dok s jedne strane njihov šef tvrdi da su benzinci i dizelaši zastarjela tehnologija, Volkswagen se svim snagama trudi da odgodi provedbu norme Euro 7, tvrdi Automotive News Europe. Norma Euro 7 bi od 2025. trebala propisivati mnogo strože standarde za ispušne plinove automobila s benzinskim i dizelskim motorima. 

SAMO STRUJA u VW-u Šef Volkswagena: benzinci i dizelaši su zastarjela tehnologija

Volkswagen pokušava lobirati kod europske komisije da odgodi uvođenje nove norme za otprilike godinu dana do jeseni 2026. godine. Tvrtka tvrdi da će, ako propisi stupe na snagu u srpnju 2025., morati zaustaviti proizvodnju nekoliko modela. Osim toga, tvrtka želi odgoditi i odredbe koje se tiču emisije kočne prašine i čestica automobilskih guma u okoliš. 

Tvrtka tvrdi da je glavni razlog za odgodu nedostatak dobavljača za komponente koje bi zadovoljavale propise. Problem su i troškovi razvoja i proizvodnje. 

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Volkswagen se potpuno orijentirao na električnu budućnost pa sada čudi da se bore za privremeno očuvanje automobila s većim štetnim emisijama. Do 2030. marka namjerava prodavati čak 80 posto električnih vozila, no očito su im još uvijek vrlo važna i ona s klasičnim motorima. 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.