Početna Off 252 pregleda

Ljubav na prvi zavoj: Oni već sedam godina zajedno voze reli

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Daniel (35) je u autosportu od malih nogu, a Tajana je počela kada ga je upoznala. Brak je prerastao u partnerstvo u reliju i traje godinama...

 

Već sedam godina vozimo skupa. To je zajednička ljubav prema ovome sportu i drago nam je što to radimo zajedno, pričaju nam supružnici Daniel (35) i Tajana Vojvodić (32), koji se bave - relijem.

Rally Show Santa Domenica SPEKTAKL Završena Santa Domenica, najposjećeniji reli u ovom dijelu Europe

Nije to baš uobičajena sportska aktivnost za parove, ali Daniel i Tajana koju zovu Pinky, uživaju u onome čime se bave. Svojim starim Mitsubishijem Lancerom godinama već nastupaju po raznim hrvatskim šljunčanim stazama, nižu dobre rezultate, a sve je počelo kad je Daniel Tajanu upoznao s čarima relija.

- On se od malih nogu bavio time. Cijeli život je u autosportu, a ja tome nisam pridavala previše pažnje. Tek kada smo se upoznali otkrila sam što je to i kakav je to sport zapravo - priča Tajana.

- Kaad jednom sjedneš u auto i prođeš stazom, to je kao droga. Neopisiv osjećaj adrenalina navire u tebe - kaže Tajana.

Danielu je trebala suvozačica za jedan reli i tako je počeo surađivati sa suprugom. I otada romansa traje sedam godina. Kako nam priča Tajana, Daniel joj ne prepušta mjesto vozača.

Author: Igor Šoban/PIXSELL foto: Igor Šoban/PIXSELL

Njezin posao kao suvozačice je davati mu upute gdje skrenuti, kakav je zavoj i koliko je daleko.

- Kao u običnoj cestovnoj vožnji. Muž vozi, žena pametuje - smije se Tajana. Međutim, kaže Daniel, nije previše kritična prema njemu kad pogriješi, nego kroz sve prolaze skupa.

- U reliju ponekad pogriješi vozač koji ne dođe pravom brzinom u zavoj ili prekasno koči ili izgubi kontrolu. Ali nekada pogriješi i suvozač koji ne pruži na vrijeme nužnu informaciju. Tajana na vrijeme daje upute i ne prigovara mi tijekom vožnje jer se moram koncentrirati, ali taj dio dolazi poslije vožnje - kaže Daniel.

Rally Show Santa Domenica | Author: Igor Šoban/PIXSELL foto: Igor Šoban/PIXSELL

Gaje veliku ljubav prema reliju, ali to nije nimalo jeftin sport. Redovito održavanje automobila je glavna stavka, a usto su potrebni i zamjenski dijelovi pa i limarija kad se slupa auto. Gume su možda i najveći trošak.

- Evo, recimo, jedna guma je 300 eura, a često se mijenjaju. Ali volimo to i bavit ćemo se i dalje - dodaje Daniel, koji je sa suprugom i nekoliko suradnika i organizator Rally Show Santa Domenica u Svetoj Nedelji.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.