Početna Off 24 pregleda

Osnivač i vlasnik tvrtke Pagani Automobili Modena

pagani
Vidi galeriju 1/12
Osnivač i vlasnik tvrtke Pagani Automobili Modena Osnivač i vlasnik tvrtke Pagani Automobili Modena Osnivač i vlasnik tvrtke Pagani Automobili Modena Osnivač i vlasnik tvrtke Pagani Automobili Modena Osnivač i vlasnik tvrtke Pagani Automobili Modena Osnivač i vlasnik tvrtke Pagani Automobili Modena Osnivač i vlasnik tvrtke Pagani Automobili Modena Osnivač i vlasnik tvrtke Pagani Automobili Modena Osnivač i vlasnik tvrtke Pagani Automobili Modena Osnivač i vlasnik tvrtke Pagani Automobili Modena Osnivač i vlasnik tvrtke Pagani Automobili Modena Osnivač i vlasnik tvrtke Pagani Automobili Modena

Argentinac talijanskoga porijekla u dobi od 20 godina vratio se u domovinu pa nakon kaljenja u Lamborghiniju pokrenuo vlastitu tvrtku koja proizvodi vrhunske supersportske aute dostupne samo rijetkima

Od najranije mladosti Argentinac Horacio Pagani uživao je u izradi automobila. Isprva su to bile drvene makete koje se i danas može vidjeti u tvorničkome muzeju u talijanskoj Modeni. Sukladno ljubavi prema automobilima Argentinac talijanskoga porijekla završio je tehničku školu, a potom i dva fakulteta.

pagani | Author: Pagani foto: Pagani

Prvo je diplomirao na Studiju industrijskoga dizajna u La Plati, a potom i na strojarskome studiju u Rosariju. Uz pomoć pisma preporuke koje mu je napisao veliki Juan Manuel Fangio 1983. seli se u Italiju, domovinu svoga oca, gdje dobiva posao u konstruiranju bolida Formule 3.

pagani | Author: Pagani foto: Pagani

Njegov su talent prepoznali u Lamborghiniju gdje kao dvadesetgodišnjak dobiva posao glavnoga inženjera. Prvi samostalni uradak automobila iz Sant Agathe bio je Countach Evoluzione.

pagani | Author: Pagani foto: Pagani

Više pročitajte u novom broju Auto starta koji je od danas na svim kioscima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.