Početna Off 4104 pregleda

Oteli Subaru pa odustali jer nisu znali koristiti ručni mjenjač

FOTO: Youtube

Da bi otmica automobila uspjela kriminalci bi trebali imati i malo osnovnih znanja o vožnji...

Otimanje vozila, često uz upotrebu vatrenog oružja, vrlo je česta metoda krađe automobila u SAD-u i nekim državama Južne Amerike. No da bi tako nešto uspjelo kriminalci bi trebali imati i malo osnovnih znanja o vožnji. Dva tinejdžera saveznoj državi Maryland u SAD-u, naučila su to na teži način kada ih je policija uhitila zbog neuspjelog pokušaja otmice automobila.

Incident se dogodio prošle subote na benzinskoj postaji u gradu Germantownu. Vlasnik Subarua WRX bio je spreman krenuti kad su mu dva tinejdžera zgrabila ključeve i fizički ga natjerala ga da izađe iz automobila. Unatoč tome što vlasnik, u strahu za život,  nije pružao otpor, pokušaj otmice automobila propao je za samo nekoliko sekundi. 

VIDEO Nestali za 40 sekundi: Spektakularno ukrali šest skupih auta

Poput mnogih vozača u SAD-u, otmičari automobila nisu bili upoznati s time da neki automobili imaju ručne mjenjače i da je ipak potrebno neko znanje kako bi se takvi automobili vozili.  Kad su shvatili da Subaru ima tri pedale i ručicu mjenjača, ekspresno su izašli iz auta i počeli bježati. Možemo samo zamisliti reakciju vlasnika koji je svoj automobil dobio natrag mnogo brže nego što je mogao sanjati.

NEVJEROJATNO Kakva nesreća: Više od 200 automobila u lančanom sudaru

Vozač je sve prijavio policiji koja je osumnjičene ubrzo locirala u blizini mjesta pokušaja otmice. Nakon kratke potjere (pješice, ne u autima) oni su i uhićeni. Ispostavilo se da su nespretni lopovi maloljetni. Jedan je imao 17, a drugi samo 16 godina. Nakon uhićenja prevezeni su u pritvor i optuženi za pokušaj otmice automobila i urotu radi počinjenja kaznenog dijela te će ostati u pritvoru bez mogućnosti puštanja uz jamčevinu. Sudit će im se kao odraslima, što znači da ih vjerojatno očekuju dugogodišnje zatvorske kazne. nakon što izađu možda i nauče voziti aute s ručnim mjenjačem. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.