Početna Off 12 pregleda

Šuška se, šuška: Na pomolu partnerstvo Volkswagena i Ubera?

Volkswagen e-Golf
Vidi galeriju 1/3
Šuška se, šuška: Na pomolu partnerstvo Volkswagena i Ubera? Šuška se, šuška: Na pomolu partnerstvo Volkswagena i Ubera? Šuška se, šuška: Na pomolu partnerstvo Volkswagena i Ubera?

Volkswagen se odlučio u bližoj budućnosti značajno posvetiti električnim vozilima i vjeruju da će biti potrebno napraviti tvornicu baterija

Matthias Müller, direktor Volkswagen grupe, izjavio je da će im biti potrebno oko tri milijuna baterija na godišnjoj razini, ukoliko žele ispuniti svoje planove da četvrtinu njihovih automobila čine električna vozila.

Uber | Author: Uber foto: Uber

Konkretno govoreći, za nadolazeći model Audi E-Tron, njemački gigant surađuje s LG-em i Samsungom. Müller je naglasio da postoji mogućnost suradnje sa Uberom na ovom polju, budući da se obje tvrtke kreću u istom pravcu.

Volkswagen e-Golf | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

E-Golf, koji će se pojaviti u prodaji iduće godine, imat će na raspolaganju 200 kilometara po punjenju, dok VW konceptualna vozila I.D. i Budd-E mogu prijeći 400, odnosno 600 kilometara po punjenju, što je ogromna razlika u odnosu na trenutni E-Golf.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.