Početna Off 85 pregleda

U Zagrebu: Tko kaže da veliki madrac ne stane u mali kabriolet?

FOTO: Autostart

Primijetili smo i da osoba na suvozačevom mjestu madrac pridržava rukom, no to definitivno baš nije adekvatno osiguranje ovakvog tereta

Kabrioleti su obično skučeni i nepraktični auti u kojima ne možete prevesti ništa veće, no vlasnik ovog Meganea CC dosjetio se kako uz pomoć svojeg auta prevesti ogromni madrac dimenzija oko 2x2 metra. 

Moramo priznati da smo se nemalo iznenadili kada smo u zagrebačkom Maksimiru naišli na prizor na ovim slikama. Zbog velike gužve se nismo uspjeli ugurati pokraj automobila i slikati iz drugog kuta no slika straga otkriva dovoljno.

Author: Autostart foto: Autostart

Snalažljivi ali i vrlo neodgovorni vozač Meganea CC svojem je autu spustio krov i na njega jednostavno stavio madrac bez da ga je ikako osigurao. Madrac je stajao na vrhu vjetrobranskog stakla dok je straga oslonjen na prtljažnik automobila. Primijetili smo i da ga osoba na suvozačevom mjestu pridržava rukom, no to definitivno baš nije adekvatno osiguranje ovakvog tereta. 

NESREĆA Bizaran sudar: Avion se zabio u automobil. Pogledajte video

U obranu vozača moramo priznati da je vozio prilično sporo i da je čitavo vrijeme imao uključene sve pokazivače smjera. No da je došlo do naglog kočenja madrac je sigurno mogao skliznuti na cestu ili blokirati vidljivost vozaču. Dodatnu opasnost predstavljala je i pažnja koju su obližnji vozači sigurno pridavali neobičnom teretu bez da su dovoljno pazili na promet. Mnogi su vadili svoje mobitele i slikali tijekom vožnje, a prije nego počnete kritizirati i nas moramo naglasiti da je ove fotografije snimio suvozač tijekom vožnje. 

Automobil s madracem izgubili smo iz vida kada je skrenuo u jednu ulicu u kojoj se nalazi reciklažno dvorište u kojem se vjerojatno otarasio svog tereta. Pretpostavljamo da ga policija nije uhvatila na djelu, a da je, prijetila bi mu kazna od 60 eura. 

ISTRAŽIVANJE Hrvati na vrhu po izazivanju prometnih nesreća

Još jednom moramo naglasiti da ovakvo neodgovorno ponašanje, koliko god smiješno bilo, može biti uzrokom ozbiljne nesreće. Kabrioleti definitivno nisu namijenjeni za ovakav prijevoz, a vozaču savjetujemo da idući puta pokuša s kombijem. Bit će jednostavnije i sigurnije. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.