Početna Off 367 pregleda

Zabunom otključao tuđu Teslu i odvezao se u njoj

FOTO: Tesla

Slučaj je još bizarniji jer je vozač tuđi auto otključao pomoću mobilnog telefona

Situacije u kojima su vozači zabunom ulazili u tuđe automobile nisu bile tako rijetke u "davna" vremena kada su neke serije automobila koristile samo nekoliko različitih ključeva i brava za otključavanje vrata. Koliko pamtimo zadnji model s kojim se to znalo događati bila je Škoda Favorit: Da se danas tako nešto dogodi je zahvaljujući tehnici daljinskog otključavanja gotovo nemoguće, no vjerovali ili ne upravo to dogodilo se vlasniku jedne Tesle Model 3 u Kanadi. Slučaj je još bizarniji jer je vozač tuđi auto otključao pomoću mobilnog telefona (Tesla Model 3 ne koristi standardni ključ već mobilnu aplikaciju, a čip kartica služi samo kao rezerva). 

Author:

Neobičan događaj zbio se u blizini kanadskog Vancouvera. Rajesh Randev je nenamjerno uspio otključati tuđu Teslu i odvesti se u njoj, koristeći Tesla aplikaciju na vlastitom telefonu. Čovjek je mislio da ulazi u svoj automobil - koji je bio iste marke i boje i parkiran jedan pored drugog - ali zapravo je vozio tuđu Teslu. Rekao je za Global News da je bio u žurbi jer je morao pokupiti djecu iz škole, pa nije obraćao pažnju na automobil, misleći da je njegov.

Randev je rekao da je otvorio vrata pomoću svoje aplikacije, ušao i odvezao se. Malo kasnije počeo je shvaćati da nešto nije u redu jer je automobil koji je vozio imao napuknuto vjetrobransko staklo. Nakon što je nazvao suprugu i saznao da ni ona ne zna za pukotinu, počeo je sumnjati, pogotovo kada je primijetio da punjač mobitela nije tamo gdje ga inače drži.

CYBERTRUCK Tesla zapošljava: uskoro proizvodnja njihovog 'čudovišta'

Nekoliko trenutaka kasnije, misterij se počeo otpetljavati kada je dobio tekstualnu poruku na svom telefonu u kojoj je pisalo: "Zdravo Rajesh, voziš li Teslu?" Poruka je bila od stvarnog vlasnika vozila, koji ga je obavijestio da vozi pogrešan automobil. Nakon što je parkirao vozilo, Randev je primijetio da su kotači drugačiji od onih na njegovom Modelu 3, pa je nazvao osobu koja mu je poslala poruku i priznao grešku. Nakon što je izašao iz auta uspio ga je opet pokrenuti i njim se odvezao po svoju djecu u školu. Nakon toga se sastao s pravim vlasnikom i vratio mu Teslu.

Vlasnik je Randeva uspio kontaktirati jer je u njegovom autu našao vidio broj telefona zajedno s njegovim imenom. Kako je zaključio da baš ta osoba vozi njegovu Teslu, u vijesti koju je originalno objavio kanadski Global News nije pojašnjeno.

OPOZIV Opoziv 362.758 Tesla jer bi mogle izazvati nesreću

"Oboje smo se smijali i pozvao sam i policiju. Policija je rekla da ima moju izjavu, ali mi ne mogu dati broj slučaja jer se ništa nije dogodilo, ali ako se nešto dogodi neka im se javi i oni će istražiti.", izjavio je Randev. 

Randev je rekao da je kontaktirao Teslu i podnio video dokaze, ali neki od njegovih e-mailova su vraćeni - jer je Teslin sjevernoamerički korporativni "e-mail sandučić" očito pun - i nitko ga do sada nije kontaktirao.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.