Početna 87 pregleda

Aston Martin Vantage GT12 Roadster - i James Bond ga čeka...

Aston Martin Vantage GT12
Vidi galeriju 1/10
Aston Martin Vantage GT12 Roadster - i James Bond ga čeka... Aston Martin Vantage GT12 Roadster - i James Bond ga čeka... Aston Martin Vantage GT12 Roadster - i James Bond ga čeka... Aston Martin Vantage GT12 Roadster - i James Bond ga čeka... Aston Martin Vantage GT12 Roadster - i James Bond ga čeka... Aston Martin Vantage GT12 Roadster - i James Bond ga čeka... Aston Martin Vantage GT12 Roadster - i James Bond ga čeka... Aston Martin Vantage GT12 Roadster - i James Bond ga čeka... Aston Martin Vantage GT12 Roadster - i James Bond ga čeka... Aston Martin Vantage GT12 Roadster - i James Bond ga čeka...

Ispušni sitem od titana, kardan od magnezija, unutrašnjost od ugljičnih vlakama..., sve da kabrio bude brži, lakši i upravljiviji s moćnim atmosferskim motorom

Tajnu bogatog naručitelja u Aston Martinu nisu željeli otkriti, no zato recepturu za najbjesniji i unikatni kabrio koji su ikada izradili jesu. Koliko god to možda bilo manje bitno, mi smo posebno sretni zbog dijelova koji su izrađeni u Hrvatskoj! Po dobrom starom običaju Aston Martin se opskrpljuje staklima koje proizvodi Lipik Glas, tvornica u Zapadnoj Slavoniji. Hrvatska stakla iz Lipika na ulitmativnom i unikatnom kabrioletu kojeg je izradila Q by Aston Martin manufaktura i koja se hvali najbolje napravljenim kabrioletom. Bogataš koji je naručio raritetni roadster ima ukusa, no to bez Aston Martin-ovih "umjetnika" ne bi moglo biti ostvareno. Devet mjeseci im je trebalo da kupcu isporuče jedan od najizazovnijih kabrioleta svih vremena. Osim što su ostvarili taj poduhvat, uspjeli su ga i isporučiti novom vlasniku. Dogovor je bio da to mora biti prvog dana ljeta! Dogovoreno – učinjeno.

Kao osnova ovome roadsteru poslužio je Aston Martin Vantage GT12 Coupe s posebno izrađenom izvedenicom atmosferskog 6-litrenog V12 ! Razvija moćnih, respektabilnih, potentnih, oktanski najizvornijih 600 KS! Dolazi u kombinaciji sa sedmerostupanjskim Sportshift III mjenjačem, koji dakako ima i polugice za mijenjanje brzina na samom upravljaču. Od tehničkih poslastica valja izdvojiti još i usisni razdjelnik i kardansku gredu sazdanu od magnezija, ali jednako tako i ispušni sistem koji je u potpunosti izrađen od titana! Ludo! Osim navedenoga, od čuvenog Coupea V12 Vantagea, Roadster se razlikuje i po brojnim panelima izrađenih od ugljikovih vlakana. Ispod karoserije skrivaju se dodatni laki materijali koji su Aston Martin Vantage GT12 Roadstere podarili nevjerojatnu upravljivost, lakoću, aerodinamiku... Iako izloženiji udarima vjetra ovaj Roadster ima daleko bolje performanse od Coupea.

Kako dolazi iz odjela Q by Aston Martin i kako je mecena - naručitelj, inzistirao obojan je u unikatnu boju i jednako je tako opremljen. Iako sve ovo govori da je riječ o istinskoj poslastici, u Aston Martinu tvrde da su spremni i na još veće izazove. Već su primili narudžbu za desetak "bolida" koji moraju vrlo skoro napraviti za početak snimanja novog filma o tajnom agentu 007! Sasvim sigurno da je James Bond zaslužio voziti najbolji Aston Martin svih vremena. Britancima je to nakon Brexita iznimno važno, jer nacionalni ponos moraju bildati.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.