Početna Auto 343 pregleda

Dvanaest godina razlike: Insignia GSi VS Vectra OPC

1

1 | Author: Opel foto: Opel

Nova Insignia Grand Sport u izvedbi GSI u prodaji je po cijeni od 346.560 do 360.075 kuna. Pokreće ju 2,0 turbobenzinski motor s 260 KS i opremljena je automatskim mjenjačem s osam stupnjeva prijenosa. Ima i pogon na sve kotače te posebno dorađeni ovjes ne bi li bila što upravljivija. Unatoč većim dimenzijama i pogonu na sve kotače njezina je masa 1549 kilograma, znatno manja nego u Vectre OPC, nekadašnje najjače limuzine. Usto i troši manje i ima manju emisiju CO2. 

1 | Author: Opel foto: Opel 1 | Author: Opel foto: Opel

Prije dvanaest godina, Vectra OPC je bila vrh vrhova, kako opremom, tako i performansama. Moćnih 280 KS razvijala je iz V6 turbomotora s obujmom 2,8 litara i visokim brojem okretaja, odnosno limitatorom na 6600 okretaja. Unatoč znatno manjim dimenzijama spram Insignije i pogonu sprijeda, masa je bila veća od 1600 kg, a odlične performanse razvijala je na prilično rastrošan način. Prosječno je “znala popiti” i 15 litara benzina, a i emisija CO2 je znatno veća.  

1 | Author: Opel foto: Opel

U odnosu na Vectru, Insignia je napravila i veliki pomak naprijed glede dizajna. No, važnija je znatno viša razina sigurnosti. Osim pasivne sigurnosti, elementi aktivne sigurnosti znatno su napredniji i bolji. Oni ujedno Insigniju Grand Sport u ovome trenutku čine jednim od najsigurnijih auta u klasi.  

1 | Author: Opel foto: Opel 1 | Author: Opel foto: Opel

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.