Početna Auto 148 pregleda

Isprobali smo Kodiaq: Dostojan konkurent za najveće i najbolje

Škoda Kodiaq
Vidi galeriju 1/10
Isprobali smo Kodiaq: Dostojan konkurent za najveće i najbolje Isprobali smo Kodiaq: Dostojan konkurent za najveće i najbolje Isprobali smo Kodiaq: Dostojan konkurent za najveće i najbolje Isprobali smo Kodiaq: Dostojan konkurent za najveće i najbolje Isprobali smo Kodiaq: Dostojan konkurent za najveće i najbolje Isprobali smo Kodiaq: Dostojan konkurent za najveće i najbolje Isprobali smo Kodiaq: Dostojan konkurent za najveće i najbolje Isprobali smo Kodiaq: Dostojan konkurent za najveće i najbolje Isprobali smo Kodiaq: Dostojan konkurent za najveće i najbolje Isprobali smo Kodiaq: Dostojan konkurent za najveće i najbolje

Automobil donosi tri reda sjedala, a prtljažnik preklapanjem sjedala nudi čak 2065 litara prostora - što je 400 litara više od Touarega. Tehnološki, ovo je najnaprednija Škoda

Škoda je veliku SUV ofenzivu najavljenu za iduće godine započela novim Kodiaqom koji smo pobliže upoznali na uzbudljivim cestama jednog od najpoznatijih svjetskih otoka - Mallorce. Kodiaq oduševljava impresivnom pojavom i raskošnom ponudom prostora s kojom se trenutačno ne može mjeriti ni jedan drugi aktualni SUV na europskom tržištu.

Škoda Kodiaq | Author: Škoda foto: Škoda

Praktičnost naglašava serijska pomična klupa u drugom redu, dok za treći red sjedala treba nadoplatiti. Imidž obiteljskog multitalenta auto naglašava s mogućnošću tegljenja prikolice mase od čak 2,5 tona, a tehnološki iskorak predstavljaju najmoderniji multimedijski sustavi, prilagodljivi amortizeri, opcijski odabir načina vožnje i sva sila sustava za pomoć u vožnji. Po svemu ovom, ali i po osjećaju u vožnji, Kodiaq gotovo ne zaostaje za sličnim modelima Volkswagena, a nije daleko ni od prestižnog Audija.

Škoda Kodiaq | Author: Škoda foto: Škoda

Vožnja je udobna, a kad treba i dinamična. U ponudi je pet motora. Osnovni 1,4 TSI benzinac ima 125 KS, snažnija izvedba tog motora 150 KS, a 2-litreni benzinac 180 KS. Našim kupcima će ipak mnogo zanimljiviji biti dizeli, 2,0 TDi sa 150 i 190 KS. Škoda nudi i vrhunske automatske DSG mjenjače s dvostrukom spojkom i šest, odnosno sedam brzina.

Škoda Kodiaq | Author: Škoda foto: Škoda

Uz većinu motora moguće je dobiti i 4x4 pogon. Automobil u Hrvatsku dolazi na proljeće 2017. godine, a cijene se za sada ne znaju. No pretpostavlja se da bi Kodiaq mogao biti prostrana alternativa Tiguanu i koštati poput njega. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.