Početna Auto 15 pregleda

Maseratijev koncept imena Alfieri mogao bi ubrzo zaživjeti

Maserati Alfieri
Vidi galeriju 1/5
Maseratijev koncept imena Alfieri mogao bi ubrzo zaživjeti Maseratijev koncept imena Alfieri mogao bi ubrzo zaživjeti Maseratijev koncept imena Alfieri mogao bi ubrzo zaživjeti Maseratijev koncept imena Alfieri mogao bi ubrzo zaživjeti Maseratijev koncept imena Alfieri mogao bi ubrzo zaživjeti

Prema riječima šefa Maseratijevog inženjerskog tima Davidea Danesina razvija se nova platforma koja bi trebala iznjedriti dva potpuno nova Maseratijeva automobila

Izgled novog GranTurismo modela i Alfierija bazirao bi se na dinamičnijim i agresivnijim linijama od Maseratijevih prijašnjih modela Ghibili, Levante i Quattroporte.
Unatoč tome platforma za Alfieri djeliti će neke osnovne postavke s Ghibili platformom kako bi se smanjili troškovi i ubrzala pojava novog sportskog Maseratija.

Maserati Alfieri | Author: Maserati foto: Maserati

Zasad se još ne zna kakvo bi srce kucalo pod Alfierijevim poklopcem motora, u startu se nagađalo kako bi koristio V6 motor snage 410, 450 i 520 KS. Također, pogon bi bio na sva četiri kotača, ali sve to zasad ostaje u sferi nagađanja - govori Danesin. 

Maserati Alfieri | Author: Maserati foto: Maserati

Novi GranTurismo se od Maseratija može očekivati u 2017. godini, dok će Alfieri najvjerojatnije stići tek godinu poslije.

Maserati Alfieri | Author: Maserati foto: Maserati

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.